kuba0116 Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2007 chcialem zmienic swiece a niestety jestem skazamy robic to przy lampce (taka praca) i nie moge ich zlokalizowac jesli ktos mi w tym pomoze to bede wdzieczny zdjolem pokrywy te plastikowe i nic tam nie widzialem nie mam pojecia gdzie one sa jak ktos pomoze bedzie dobrze pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuk Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2007 tu jest opisane zdjęcia mówią lepiej niż słowa ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2007 dokładnie jak na fotkach.Przyznam ,że kiedyś też miałem z tym problem ale odkrecałem wszystko co dało się tam odkręcić bo przecież gdzieś tu muszą być:-)Najwiecej zabawy jest z odkręcaniem każdej cewki:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba1 Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2007 wczoraj jakos sie zalogowalem ale nie pamietam chaselka wiec pod innym nickiem pisze swiece wymienione i wszystko gra ale te stare byly 2 diodowe a te nowe sa 1 czy to oslabi czy co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2007 Jak rozumiem dobrze to teraz założyłeś świeczki jednoelektrodowe.Nie osłabi to w żadnym razie ponieważ są nowe i przeskok iskry bedzie jaknajbardziej prawidłowy z tym ,że świece jednoelektrodowe zużywają się szybciej niż np. dwu lub czteroelektrodowe. Przeskok iskry w twoim przypadku występuje raz za razem na tą samą elektrodę bo tylko jedną masz a w przypadku prawidłowo działających swiec dwu lub cztero elktrodowych iskra przeskakuje ''po kolei'' na każdą z dwóch lub czterech elektrod. Teoretycznie ze względu na ilość elektrod świece dwu elektrodowe powinny być dwókrotnie żywotniejsze niż jednoelektrodowe itd.. W Twoim przypadku poprostu będziesz musiał częściej do nich zaglądać i to wszystko.(a to nawet lepiej) Ja polecam swieczki dwuelektrodowe-mimo wszystko żywotniejsze a i jeśli cokolwiek stanie sie z jedną z dwóch elektrod(np zwiększy się szczelina co uniemożliwi przeskok iskry) to zawsze pozostanie ta druga elektroda i na niej kontunuowany będzie przeskok iskry. Sa też swiece zapłonowe ,w których ''nie widać''ani jednej elektrody a iskra pojawia się pomiedzy tłokiem(elektrodą) a samą świecą. :mrgreen: Świece jednak polecam wymieniać tak jak ''książka pisze'' bez względu na ilość zastosowanych elektrod bo zużywają się również poprzez spadek wartości cieplnej czego nie można stwierdzić gołym okiem. Pozatym w wymianę świec spokojnie można sie pobawić samemu i koszt świec nie jest wielki. <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba1 Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2007 spoxik dzieki przyjacielu nie wiedzialem zbyt duzo o swiecach a autko dopiero kupilem i nagle taki spadek mocy itd nie bylem pewien czy to swiece ale wszystko dobrze sie skonczylo i jest oki moc powrocila do normy i sie jezdzi pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi