matpok09 Opublikowano 14 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2015 (edytowane) Witam borykam się z pewnym problemem... ściąga mi autko w lewo... tzn jadę i jak puszczę kierownicę zaczyna zjeżdżać w lewo..a trzymając kierownice... trzeba co jakiś czas minimalny ruch kierownicy w prawo zrobić.. aha i jadąc okolo 100km/h prosta droga i hamuje... i lece w lewo Co sprawdziłem: Przemiana kół prawe,lewe= to samo Ciśnienie w oponach wszędzie ok.. Kierownica na wieloklinie jest tak jak należy Moje podejrzenia: Klocki hamulcowe...na przodzie już są takie,że za 2 tygodnie trzeba kupić.. Tłoczek by się zacinał? no i ostatnie to Tuleja wahacza.... tylko ze ja wymieniałem prawą i lewą obie febi... lewą wymieniałem rok temu... a prawą 5mc temu... tylko,że ja na lewej tulei zrobiłem do tej pory 4tys km tylko ale co zauważyłem: Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - d711ce1261ed8.jpg tutaj jak strzałka czerwona to mi wyszła z tulei ta guma można ją wepchnąć np śrubokrętem... ale po jezdzie znów wychodzi...(mechanik powiedział to jest tylko niby taka osłonka) ale coś mi się w to nie chce wierzyć... akurat tu gdzie ściąga to wylazło to z tulei mechanik zaobserwował bardzo dziwny objaw: otóż..to,że ściąga w lewo uf... dobrze ze powiedział ze ściąga bo znów by było ze mi sie zdaje otóż objaw jest taki..jak ściąga w lewo i odbije się kierownice w prawo...to auto powinno jechać prosto...a tu się auto zachowuje tak ze po odbiciu kierownicy lekko w prawo(jak mnie np w lewo ściaga) auto leci całkowicie w prawo...i znów trzeba skorygować chodzi mu o to,że po odbiciu powinno prosto jechac...a tu się odbije lekko w prawo..i juz leci w prawo zamiast się sprostować mam przyjechac tą tuleje obejrzeć i podejrzewa on amortyzatory a dokładnie poduszki bo coś wspominał Edytowane 14 Lutego 2015 przez matpok09 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francuz Opublikowano 14 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2015 Na stacji diagnostycznej rozwieją wszystkie twoje wątpliwości kosztem 20zl za przegląd zawieszenia. Znajoma czerwona strzałka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matpok09 Opublikowano 14 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2015 ściąganie w lewo przyjmijmy,że np tuleja... ale co jest przyczyną tego,że po odbiciu w prawo lekko.. auto powinno prosto jechać a ono samo ustawia się i w prawo jedzie... i znów korekta dotknac kierownicy w lewo i jedzie prosto 50m i zjeżda w lewo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pirooz Opublikowano 14 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2015 Znajoma czerwona strzałka Dokładnie aż się chce rzec: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yapis Opublikowano 14 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2015 Do wymiany masz przekładnie kierowniczą pewnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko090681 Opublikowano 14 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2015 I fotele przednie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matpok09 Opublikowano 14 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2015 No i się nie dowiem nic.. Msza się zaczęła:bag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi