Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Ściaga w lewo non stop

matpok09

Rekomendowane odpowiedzi

Witam borykam się z pewnym problemem... ściąga mi autko w lewo... tzn jadę i jak puszczę kierownicę zaczyna zjeżdżać w lewo..a trzymając kierownice... trzeba co jakiś czas minimalny ruch kierownicy w prawo zrobić..

aha i jadąc okolo 100km/h prosta droga i hamuje... i lece w lewo

Co sprawdziłem:

Przemiana kół prawe,lewe= to samo

Ciśnienie w oponach wszędzie ok..

Kierownica na wieloklinie jest tak jak należy

Moje podejrzenia:

Klocki hamulcowe...na przodzie już są takie,że za 2 tygodnie trzeba kupić..

Tłoczek by się zacinał?

no i ostatnie to Tuleja wahacza.... tylko ze ja wymieniałem prawą i lewą obie febi... lewą wymieniałem rok temu... a prawą 5mc temu... tylko,że ja na lewej tulei zrobiłem do tej pory 4tys km tylko ale co zauważyłem:

Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - d711ce1261ed8.jpg

tutaj jak strzałka czerwona to mi wyszła z tulei ta guma można ją wepchnąć np śrubokrętem... ale po jezdzie znów wychodzi...(mechanik powiedział to jest tylko niby taka osłonka) ale coś mi się w to nie chce wierzyć... akurat tu gdzie ściąga to wylazło to z tulei

mechanik zaobserwował bardzo dziwny objaw:

otóż..to,że ściąga w lewo uf... dobrze ze powiedział ze ściąga bo znów by było ze mi sie zdaje

otóż objaw jest taki..jak ściąga w lewo i odbije się kierownice w prawo...to auto powinno jechać prosto...a tu się auto zachowuje tak ze po odbiciu kierownicy lekko w prawo(jak mnie np w lewo ściaga) auto leci całkowicie w prawo...i znów trzeba skorygować

chodzi mu o to,że po odbiciu powinno prosto jechac...a tu się odbije lekko w prawo..i juz leci w prawo zamiast się sprostować

mam przyjechac tą tuleje obejrzeć i podejrzewa on amortyzatory a dokładnie poduszki bo coś wspominał

Edytowane przez matpok09