dduban Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 Jak w temacie. Pechowy jestem i tyle. Jak ta maske otworzyc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hary33 Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 kolego ostatnio to przerabialem musisz rozebrac boczek z podstopnica i linke pociagnac kombinerkami ja tak otworzylem -odkrecic osłone pod kierownicą gdzie znajduje sie lampka i nawiewy -rączke otwierania maski i chyba jest tam kilka śrubek na tym boczku -sciągnąć listwe ozdobną na progu -potem musisz wyciągnąc ten boczek razem z podstopnicą i bedziesz widział linke -pod maską tżeba zdemontować filtr kabinowy bo podnim idzie linka do komory silnika i jest łączona w połowie -opisałem to tak z pamięci ale napewno sobie poradzisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacoBlack Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 Jak by nie dało rady to tu drugi sposób zaczerpnięty z forum 7-er 1. nerki są na zatrzaskach więc najpierw zdejmujemy chromową obramówke jest na zatrzaskach delikatnie można bez uzycia narzedzi cigniemy ja do siebie (po kawału) i wychodzi czarny srodek to juz pryszcz nie bede tłumaczyl bo to banał ( oczywiscie zdejmujemy nerke po stronie kierowcy) 2. zaglądamy do srodka latarka i lokalizujemy pancerz linki ten blizej łapy lewej (są dwa jeden łączy dwa zamki ze sobą drugi idzie do kabiny - ten nas interesuje).... 3. linka w 7-er jest polaczona z trzech. najczesciej uszkodzeniu ulega plastikowy łącznik linek idących z kabiny do pierwszego zamka. idac tym tropem po zlokalizowaniu pancerza linki bierzemy najdluzysz srubokret jaki mamy plaski , zawadzamy o pancerz linki i napi... uderzamy nadgarstkiem - a maska na to chop i sprawa zaltwiona 4 naprawiamy linke 5. zakladamy nerke w nienaruszonym stanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
icemanvette Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 Ja robiłem przez nerkę kamerką i grubym drutem Generalnie fajna zabawa i od razu polecam wymienić 3 linki i przesmarować zamki. :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi