cziko Opublikowano 2 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 Witam. Mam do regeneracji reflektory e39 2002r xenony- słabo świecą, aż tak słabo ze jak jedzie za mną samochód to widzę cień swojego samochodu i ten z tyłu oświetla mi drogę i jeden ma matową szybkę ( plastik ) Interesowało by mnie- malowanie odbłyśników ( jak będzie taka potrzeba po rozklejeniu ), czyszczenie soczewek i całego wnętrza i spolerowanie szybki- inaczej mówiąc na tip top. Ma ktoś z was sprawdzony adres?- Wrocław Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleyone Opublikowano 2 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 temat wiele razy poruszany na forum, we wrocławiu nie ma nikogo kto się tym zajmuje kompleksowo, zdemontuj lampy sam i zobacz czy pod wpływem ciepła klej łączący "szybkę" z obudową zacznie sie robić miękki to oznacza że spokojnie sam ją rozłożysz, wtedy już sam zdemontujesz odbłyśnik który we wrocławiu ci zregenerują, polerke lampy podejrzewam że pół forum może ci zrobić, a jak nikt ci nie pomoże to też taką operacje spokojnie we wrocławiu któs przeprowadzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_f Opublikowano 2 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 Na zmigrodzkiej jest firma co zajmuje się regeneracja odblysnikow. Nazywa się VACMET. Najlepiej wjechać tam od ul. lekarskiej - boczna zmigrodzkiej. A reszta zrobisz spokojnie we własnym zakresie. Na YouTube jest pełno poradników. Wystarczy wbić hasło - regeneracja lamp. Ja Ci polecam zmatowić reflektory papierem wodnym od 500 do 2000 i potem polakierować, u siebie tak zrobiłem. Lakier bezbarwny akrylowy najlepszy do tego, może być w sprayu, ale lepszym rozwiązaniem będzie psiknąć pistoletem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregoryffm Opublikowano 18 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2015 Cziko, co ostatecznie zrobiłeś ze swoimi lampami ? Oddałeś gdzieś do regeneracji czy zrobiłeś sam? W aucie mojego ojca trzeba przeprowadzić ten zabieg, stąd pytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cziko Opublikowano 19 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 sam wszystko, oprócz polerowania szkła zewnętrznego bo jakoś mi nie szło- 50zł za lampe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi