Pakos Opublikowano 31 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 3 miesiące temu wymieniłem poduszki pod silnikiem no i diagnoza padła, że to one zdechły a przynajmniej lewa. Siadła tak, że jak auto jest zaparkowane niżej przodem, to górny kołnierz potrafi się oprzeć o łapę silnika. Poduszki założone były firmy Meyle, ale mam pytanie jeszcze jedno, jak działa sterowanie poduszek?? i czy ono faktycznie coś daje?? czytałem już, że niby to lipa, że kabelki zaślepiają. Jak zamontowałem te poduszki to przy odpalaniu u gaszeniu nie były czuć żadnego drgania silnika a teraz niestety jest lipa Po wymontowaniu poduszki lewej jak dmucham w miejsce gdzie wychodzi wężyk to powietrze ucieka z innej strony tak ma być?? właściwie to ten wężyk dmucha czy zasysa powietrze?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leo Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Poduszki meyla są niestety słabe jak kilka inych rzeczy. Wężykiem do poduszki dostaje się podciśnienie i utwardza samą poduszkę wtedy kiedy jest to potrzebne. Na wolnych obrotach poducha musi być miekka aby drgania nie niosły się po budzie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pakos Opublikowano 1 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 no właśnie a ona jest cały czas miękka we wtorek jadę jeszcze na wymianę oleju w skrzyni i później zmienię na inne. Leo a jakiej firmy poduszki polecasz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leo Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 My zawsze montujemy lema nie ma z nimi przynajmniej problemu ze auto pozniej twardo chodzi albo coś... Zobacz czy cos ci na poduszke nie leci bo jak bedzie na nia olej kapal to kazda sie skonczy szybko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pakos Opublikowano 1 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 silnik, pompa wtryskowa, turbo wszystko suche, więc taką opcję wykluczam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leo Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Czyli po prostu zmeczenie materiału kup lema różnica w cenie nie jest duza a bedziesz miał spokój 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi