Cristina Opublikowano 25 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 Proszę o pomoc-wyswietlił mi się ten komunikat check control i nie mam zielonego pojęcia co sie z tym robi.Przeczytałam, że to "usterka w układzie elektronicznym"Czy to cos powaznego?Co sie z tym robi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pola Opublikowano 25 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 Myślę,że powinnnaś dać czas chłopakom, gdyż większość z nich teraz na spocie :wink: Jeżeli tylko będą wiedziec to na pewno Ci pomogą :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cristina Opublikowano 25 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 Jeszcze raz dzieki za info:)Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pola Opublikowano 25 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 Jeżeli nie chcesz czekać, to możesz jeszcze spróbować przez opcję Szukaj znaleźć inne posty na temat Twojego problemu. Być może ktoś już kiedyś pisał o tym happy_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cristina Opublikowano 25 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 Aha!Dzieki jeszcze raz.Jestem tutaj nowa, auto tez mam niedługo, więc jeszcze mało wiem:)Sprawdziłam tam i jednak nie znalazłam odpowiedzi, ale przynajmniej wiem, ze tak mozna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sierars1 Opublikowano 25 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 Moje przypuszczenie może być takie że wina leży po stronie skrzynki z bezpiecznikami (czyt.przekaznik)i trzeba będzie ją rozebrać lub coś że stykami na tylnej ściance licznika. Ale to tylko moje domniemane przypuszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cristina Opublikowano 25 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 Ło matko!A mozna to zrobic samemu czy czeka mnie jakiś warsztat?Dzięki za odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sierars1 Opublikowano 25 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 Ło matko!A mozna to zrobic samemu czy czeka mnie jakiś warsztat?Dzięki za odp. Tak jak napisałem mogę się mylić więc poczekajmy co powiedzą inni jeśli to będzie tylko przekaznik to sama dasz radę jeśli skrzynka no to większy kłopot tym bardziej dla kobiety ale jeszcze nie czas na załamywanie sie <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cristina Opublikowano 25 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 No tak, poczekam...mam nadzieję, że to jakaś łagodna wersja problemu, śmiem nawet liczyć na to, ze może jakoś samo zniknie:)Ech, jak ja nie lubię czekać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gonzo Opublikowano 25 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 droga Krysiu chceck control to nazwa modulu sprawdzajacego takie rzeczy jak, poziom plynu chamulcowego, plynu spryskiwaczy, stan okladzin hamulcowych, cisnienie oleju silnika, temperatura plynu chlodniczego, zaciagniecia hamulca recznego , swiatel stopu itp. czy po komunikacie check kontrol wyswietla cos jeszcze? ( zaraz po przekreceniu kluczyka, komunikaty mozna przywolac prawym przyciskiem przy zegarach). jezeli nic nie wyswietla moze informuje o jakims uszkodzeniu samego modulu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cristina Opublikowano 25 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 O!Jakiś konkret!Dzięki. Tak, więc wyświetla jeszcze abblendlicht, ale to wyświetlał odkąd ją mam i wszystko mi działa i nie wyświetlał wcześniej tego check control.Dlatego nie rozumiem o co chodzi.Do tej pory poprostu cały czas pojawiało się samo abblendlicht. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sierars1 Opublikowano 25 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 O!Jakiś konkret!Dzięki.Tak, więc wyświetla jeszcze abblendlicht, ale to wyświetlał odkąd ją mam i wszystko mi działa i nie wyświetlał wcześniej tego check control.Dlatego nie rozumiem o co chodzi.Do tej pory poprostu cały czas pojawiało się samo abblendlicht. BREMSLICHT - przepalona żarówka światła hamowania ABBLENDLICHT - światło mijania (przepalona żarówka, uszkodzony bezpiecznik lub obwód) ANHANGERLICHT - światła przyczepy (uszkodzony bezpiecznik lub obwód) BETRIEBSANLEITG – instrukcja obsługi BREMSBELAGE - zużycie okładziny hamulców BREMSFLUSSIGKEIT - poziom płynu hamulcowego osiągnął MIN BREMSLI. ELEKTRIK - brak świateł hamowania (stopiony bezpiecznik lub obwód) CHECK CONTROL - usterka w układzie elektronicznym GETRIEBEPROGRAMM - usterka w elektronicznym sterowaniu automatycznej skrzyni HANDBREMSE LOSEN - zwolnić hamulec ręczny KEIN BREMSLICHT - brak świateł hamowania (przepalone żarówki lub bezpiecznik) KENNZEICHENLICHT - oświetlenie tablicy rejestracyjnej (jak wyżej) KOFFERRAUM OFFEN – bagażnik otwarty KUEHLWASSERSTAND - niski poziom płynu chłodzącego KUHLWASSERTEMP - za wysoka temperatura płynu chłodzącego LICHT AN? - włączone światła NEBELLICHT HONT. - światła przeciwmgielne tył NIVEAUREGELUNG - samochód przeciążony OEIST. LENKHILFE – płyn wspomagania kierownicy OELDRUCK MOTOR - za niskie ciśnienie oleju w silniku. Natychmiast wyłączyć silnik OELDRUCK SENSOR - czujnik oleju nie działa nie podłączony OELSTAND MOTOR - poziom oleju w silniku osiągnął MIN RUCKLICHT – światło cofania (jak wyżej) NEBELLICHT VON - światła przeciwmgielne przód SENSOR OELSTAND - uszkodzony czujnik poziomu oleju SPEED LIMIT - informacja o przekroczeniu zaprogramowanej prędkości STANDLICHT – przepalona żarówka światło postojowe (jak wyżej) TANDLIHT – przepalone żarówki świateł pozycyjnych TUR OFFEN – drzwi otwarte WASCHWASSERSTAND - niski poziom płynu do spryskiwaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cristina Opublikowano 25 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 Tylu tu "znawców" a Tylko od Pana mam odzew i pomoc...Ech...Bardzo dziekuję.Mam wydrukowane to, co mi Pan podał, ale mój problem polega na tym, że nadal nie wiem co z tym zrobić i czy mozna to naprawic samemu (niekoniecznie ja, bo się totalnie nie znam), czy muszę jechać do jakiegoś mechanika...serwisu...?Niemniej jednak dziękuję za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sierars1 Opublikowano 25 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 Tylu tu "znawców" a Tylko od Pana mam odzew i pomoc...Ech...Bardzo dziekuję.Mam wydrukowane to, co mi Pan podał, ale mój problem polega na tym, że nadal nie wiem co z tym zrobić i czy mozna to naprawic samemu (niekoniecznie ja, bo się totalnie nie znam), czy muszę jechać do jakiegoś mechanika...serwisu...?Niemniej jednak dziękuję za odpowiedz. Po pierwsze nie Pan bo się pogniewam po drugie proponuję podjechać tu http://www.auto-chip.pl/ byłem u nich z turbinką i jestem zadowolony z roboty i ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cristina Opublikowano 26 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2007 Aha, w takim razie będzie bez "Pan".Znajomi z pracy powiedzieli mi, że w Wołowie prawdopodobnie sprawdzają takie rzeczy i usterki nie maja szans, jutro tam podjade, sprawdzę i dam znać jak działaja....tu mam blizej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sierars1 Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2007 Aha, w takim razie będzie bez "Pan".Znajomi z pracy powiedzieli mi, że w Wołowie prawdopodobnie sprawdzają takie rzeczy i usterki nie maja szans, jutro tam podjade, sprawdzę i dam znać jak działaja....tu mam blizej. Gdyby co to proponuję jeszcze elektryka u którego zawsze robię swoje samochody Janusz Szulc 501/161807 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cristina Opublikowano 27 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2007 A dziekuję.Samo sie naprawiło:)Już sie nie pojawia.Nie ma to jak Matka Boska Beemkowska:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scraby81 Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2007 Samo sie nic nie naprawia. Pewnie sie pojawi w najmniej oczekiwanym momencie. Radze Ci jednak podjechac do jakiegos warsztatu, moze to jakies zwarcie?? <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sierars1 Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2007 Samo sie nic nie naprawia. Pewnie sie pojawi w najmniej oczekiwanym momencie. Radze Ci jednak podjechac do jakiegos warsztatu, moze to jakies zwarcie?? <bmw_1> Święta racja lepiej podjedz bo błąd na pewno komputer pokaże niż masz sie obudzić z ręką w nocniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cristina Opublikowano 28 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2007 Racja, lepiej sprawdzić i sprawdzę, niemniej jednak nie pokazuje się i to mnie cieszy:) happy_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sierars1 Opublikowano 28 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2007 Racja, lepiej sprawdzić i sprawdzę, niemniej jednak nie pokazuje się i to mnie cieszy:) happy_bmw Znajomy też się cieszył że mu kontrolki przestały mrygać tylko potem musiał używać gaśnicy bo okazało sie ze zwarcie na instalacji było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cristina Opublikowano 3 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2007 Uuuuuuu, to mi sie przestaje podobać.Gasnica???!!!!Tfu, tfu, tfu... Narazie cisza, spokój, bez wydarzeń...tfu, tfu, tfu... <bmw> [ Dodano: 5 Marzec 07, 22:45 ] Pięknie żarło i zdechło.......Nie działa mi ogrzewanie:(Czy to miał na myśli ten Check control, czy to zupełnie inna bajka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi