Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Nagłosnienie Harman !!!!!!! E46 2001 r

PatrykBMW

Rekomendowane odpowiedzi

A ma to radio wyjście liniowe? Jak ma to tak :)

Jeżeli nie ma to opcje są dwie. Kupujesz wzmacniacz do tuby. Najlepiej mono w kasie D :) Z wejściem dla sygnału głośnikowego(nie pamiętam jak to się nazywa technicznie). Albo podłączasz adaptery głośnik/RCA jak ten niżej:

Konwerter sygnałowy GŁ/RCA Hollywood HLC-2.

adapter podłączasz do przewodów głośnikowych :) do tuby bedzie Ci potrzebny taki 2kanalowy

wejscie

glosnik lewy + i -

głosnik prawy + i -

opcjonalnie masa

na wyjsciu masz chincze L+P do wzmacniacza.

Ja u siebie bede to stosował. Bedę podłączał do przewodów z głowników z tylnej półki

Jeszcze jedno. Te adaptery mają pokrętło. To pewnie jest potencjometr którym dostosowuje sie poziom napięcia z głośników do wzmacniacza. Z tego co pamiętam wejście linowe charakteryzuje sie napięciem 0-3v a w głośnikach masz( w zalesicie od wzmacniacza z radia) dużo więcej :). Więc ten adapter tylko łumi sygnał z głośników. Najprościej mówiąc.

Edytowane przez starsky
  • Lubię 1

rozrzut cenowy jest bardzo duży. Ja podałem pierwszy lepszy. Uważam ze tu nie warto dokładać do interesu bo każdy adapter będzie sie spisywał równie dobrze. A nawet jeżeli będą różnice to niesłyszalne :). Nawet zwykły rezystor 4.7kOhma(bodajże) dał by rade(kilkadziesiąt groszy). Jest o tym na elektrodzie nawet :)