Knopers Opublikowano 21 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 Siemka, mam problem z autem, na zimnym odpala bez problemu i jest dynamiczny, ma duzo wiekszego kopa. silnik m50b28, stroker, komputer z chipem hartge, natomiast jak sie rozgrzeje to jest duzo slabszy, wiecej pali i nie zawsze chce odpalic po rozgrzaniu, czasami zaskoczy do razu, czasem trzeba zakrecic dluzej, czasem podskocza lekko obroty i spadna. raz mialem wrazenei ze slyszalem cykanie dochodzace spod maski jak stanalem na swiatlach po lekkim deptaniu, ale po paru sekundach ucichlo. podejrzewam czujnik walka rozrzadu lub wału, udalo mi sie wymontowac czujnik walka rozrzadu (czujnik wału korbowego za mocno siedzi i nie mam jak wyciagnac, nie demontowalem wisko i nie udalo mi sie). no i czujnik wyglada ok, kabel ladnie tez, nie przetarty nigdzie ale przy samym czujniku jest jakby rozklejony, nie zniszczony ale jakby brakowalo izolacji. da rade jakos zmierzyc opor tego czujnika? jak tak to jakie wartosci powinien miec? moze ktos pomoze.. ewentualnie jesli jest ktos z wrocławia i chciałby pomoc, nawet za jakis $ bylbym bardzo wdzieczny z gory dziekuje bardzo i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
słodki Opublikowano 21 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 luknij jak mozna sprawdzic jak jest czujnik wałka padniety to trzeba krecic rozrusznikiem kilka sekund zanim zaskoczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 21 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 Podjedz do kogoś z kompem jak będzie w silniku błąd czujnika wału to wymeiniaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia1419 Opublikowano 21 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 Poczytaj ten temat może zaoszczędzisz tak jak ja http://www.maxbimmer.pl/f28/b%b3%b1d-po%b3o%bfenia-wa%b3ka-rozrz%b1du-m50-m52-25444/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Knopers Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Sorki ze odgrzewam, tak jak koledzy mówiliście, miałem izolacje jakby ściągnięta przy samym czujniku, zaizolowałem jak się dało, trochę się poprawiło, częściej odpala na ciepłym chociaż czasami delikatny humorek przy tym pokazuje, ma moc ale tak samo, jakieś humorki i czasami po prostu szarpie tak delikatnie przerywa, przy normalnej jeździe nie czuć natomiast jak się depnie lub wkręca na obroty to uczucie szarpania, nie wiem czy czujnik się da zreanimowac, wiec mam pytanie czy ktoś z Wrocławia w zamian za jakieś piwko byłby chętny podmienić czujnik żeby zobaczyć czy to on?:-( z góry dziękuję.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Sam sobie odpowiedziałeś...Kolego dla pewności pod kompa i raczej czujnik do wymiany. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niedzwiedz Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Wymień cały kabel od wtyczki do samego czujnika i będzie git:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Knopers Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Na dniach śmigam na kompa i postaram się wszystkiego dowiedzieć :-D dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Knopers Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Czujnik wymieniony śmiga jak rakieta i wszystko jest ok! Dziękuję wam :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi