grzesiekura Opublikowano 11 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 ile Ci tego płynu ubywa? masz lpg ? na postoju np po nocy ubywa czy jak pracuje pod ciśnieniem nagrzany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dduban Opublikowano 11 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 Przez 2 dni jakies maksymalnie pol litra, moze nawet mniej. Dokladnie nie wiem bo nie liczylem. Na postoju raczej nie bo plam nie ma. Lpg mam. Reduktor ac250 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 12 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2015 Ja dalej będe sie upierał,że jak dasz po gazie,pośmigasz trochę to w niewidocznym miejscu wąż jest walnięty i wywala płyn...Ewentulnie jeszcze tylko dziurka na chłodnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dduban Opublikowano 12 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2015 Ja nie wiem ale, Termostat kupiłem nowy, w straymobudowa od dołu była mokra (zobaczymy moze to jest to) nowa pompa wody. Wymienimy i zobaczymy. Do tego kupiłem tester Co2 w płynie chłodniczym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
długi Opublikowano 12 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2015 Nie wiem czy w e46 jest wisko(jakiś głupi jestem chybalolol)ale u mnie płyn wywalało przez zbiorniczek z powodu niesprawnej wiskozy.Na dniach dolewam oleju do wiska i powinno być OK.Na rozgrzanym silniku zatrzymywałem wiatrak palcem,nie było chłodzenia i ze wzrostem temp.silnika płyn podchodził do góry i wywalało,najgorzej w korkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 12 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2015 Nie polecam dolewania.Robiłem to i działa tylko na chwilę...Nowe wisko behr nie ma już oleju tylko spiralę z bimetalu polecam zakupić nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dduban Opublikowano 12 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2015 Wisco ma dobre, tak mysle. Nie ma zadnych objawow zuzycia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dduban Opublikowano 21 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 A wiec sprawa ma sie tak. W czwartek wymienilem pompe o termostat z obudowa. Do dzis rana stan plynu na max. Zrobilem ok 2000km. Ale... podczas postoju po jezdzie otworzylem sobie maske i zajrzalem pod korek wlewu oleju. Byl tam jasno zielony nalot, nie masło. Po powrocie do domu juz tego nie bylo. Co to moze byc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 21 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 Płyn z układu chłodzenia miesza się z olejem... Jeśli to nie kolor kremowy-kawy z mlekiem bo to powstaje od latania na krótkich odcinkach. Obawiam się,że może to być uszczelka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dduban Opublikowano 21 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 Nie. To nie kawa z mlekiem. Bylo telko kilka kropek. Taka cienka warstwa plesni. Plynu juz nie ubywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponury Opublikowano 21 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 Olej to bo powoli zamieniasz się w bimmera, spalając benzynę wytwarza się min. para wodna która skrapla się tu i ówdzie. Na sprawnych silnikach też powstaje masło na korku i jest ono naturalnym wynikiem pracy silnika, złaszcza jak jeździsz na krótkich odcinkach (do20km) i badziewnym oleju. Jak masz kilka kropelek na korku to dobrze, znaczy że oliwa nie miesza sie z olejem. Zalał bys Lotosa semisynt... to bys masło miał. Dlaczego jest zielony? Może złudzenie. Chcesz mieś pewność do silnika zrób kompresję. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dduban Opublikowano 21 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 I tak zrobie. Test co2 rowniez nic nie wykazal. A olej mam valvo napisalem tutaj bo popuscilem w majty ze strachu jak to zobaczylem dzieki chlopaki temat mozna zamknac. Jutro piwka stawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dduban Opublikowano 22 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 Fota z dzis rano po przejechaniu 18km do roboty. Co mowicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponury Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 Nie ma tragedii, zrób 50 km i wtedy sprawdź korek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dduban Opublikowano 22 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 no wlasnie dzis wieczorem jade 50km i zobaczymy co będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpadyzor71 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 Trochę za dużo tego jak na 18km, ale to tylko takie moje zdanie, mechanikiem nie jestem. Zrób te 50 i wtedy poka fotkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dduban Opublikowano 22 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 wczoraj po 12km było tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 Taki kolor to z latania na krótkich odcinkach będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dduban Opublikowano 22 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 Przejechane 50km i nie ma nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 Czyli będzie pan zadowolony :lol: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpadyzor71 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 No to śpij spokojnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dduban Opublikowano 23 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Dzieki Chłopaki Temat do zamkniecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fnucek Opublikowano 16 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2020 Witam, Mam problem- w zbiorniczku wyrównawczym dziś rano- pusto. Dolałem trochę plynu ale chtba zbyt duzo bo mnie leciał górą. Oprócz tego pojawia mi się komunikat o sprawdzeniu poziomu plynu. Dodam, że temperatura jest ok, w pionie. W autku jest ciepło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rudix-R1 Opublikowano 16 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2020 Mógł się zapowietrzyc dlatego wywala górą, prawdopodobnie masz gdzieś niewielki wyciek. Od razu po dłuższej jeździe otwórz maskę i szukaj wycieku na wężach i chłodnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kandyn Opublikowano 19 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2020 Na 81% obstawiam, że pękł zbiorniczek wyrównawczy płynu chłodzącego. Musisz sprawdzić na rozgrzanym i odpalonym aucie. Może będzie widać jak sika stróżka, lub jak leci po ściance zbiorniczka. Ja miałem już tak 2x, że ten zbiorniczek mi pękł. Ubywało płynu, auto trzymało temperaturę, ale zapalała sie kontrola niskiego stanu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi