juhas2008 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Witam panowie. W mojej e36 po swapie na M50B25 dosyć ciężko kręci się kierownicą. Wspomaganie suche, nigdzie nie leci, olej wymieniany jakiś rok temu podczas swapu, poziom oleju stan. Pompa cicha, może czasem lekko szumi. Ostatnio jeździłem e46 i e36 i w nich kręciło się bardzo lekko, z resztą u nich sprzęgło również lżej chodziło niż umnie, ale o tym nie tutaj. Tak myślę że ciśnienie jest słabsze a co za tym idzie wspomaganie słabe. I jakby podłożyć podkładkę pod sprężynę zaworu to coś by dało, by się lżej kręciło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarosw Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 Witam. Musisz zastosowac pompe wspomagania od M50B25 daje wieksze cisnienie bo silnik jest ciezszy.Na pompie masz podane cisnienie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 Jak wyżej podmień pompę na dającą większe ciśnienie i powinno być git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponury Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 JAk dobrze pamiętam najmocniejsza do e36 była 120 barowa - niech mnie ktoś poprawi jeśli źle mówię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
streetracer! Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 podmień pompę na dającą większe ciśnienie No właśnie, tylko jak to jest z przekładnią? Uszczelnienia mają już swój przebieg i lata, czy nie bedzie tak, że jak dostanie większe ciśnienie to zacznie lać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi