Duzy Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 Witam <bmw_2> Mam problem z biegami,a dokladniej silnik m 42 objawy: Wyjechałem z garazu na biegu wstecznym zgasilem samochod po chwili wsiadlem do srodka i co sie dzieje ?Chce wrzucic 1 ale wrzucam wsteczny,nie ma tego charakterystycznego oporu przy wybieraniu wstecznego drazek od biegow chodzi bardzo lekko.Wspomne ze wczesniej mialem problemy z wrzucaniem wstecznego ciezko było pociagnac drazek do siebie i problem byl z wrzuceniem 3 biegu bo byl bardzo blisko 5 biegu. Teraz moje pytanie brzmi: Czy musze wymieniać wybierak biegów? Ile to mnie bedzie kosztowac? I czy przy wymianie musze wyciagac skrzynie biegów... Dajcie znac bo nie wiem co mam robic,i od ktorej strony sie za to wziasc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łazik Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2007 wjedż na kanał i zobacz czy ci się mocowanie mechanizmu zmiany biegów nie poluzowało,ściągnij też obudowę lewarka i spójrz na to gniazdo w którym jest lewarek,co do wymiany to chyba da rady wymieni bez wyciągania[przynajmniej u mnie :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duzy Opublikowano 26 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2007 Dzieki wielkie jutro to sprawdze.I dam znac co i jak moze komus sie kiedys przyda rada czy da sie to naprawic czy trzeba wymienic przy takich objawach... Pozdrawiam <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi