Kosa Opublikowano 1 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 Taka sytuacja: w poniedziałek spokojnie jeszcze jezdzilem, odstawilem auto. We wtorek kupilem sobie nowe baterie do drugiego kluczyka zeby byl na zapas (lezal dluzszy czas bez baterii - taki dostalem z autem). Chcialem zaprogramowac nowy kluczyk ale po kilkunastokrotnej probie odposcilem... Chcialem wyjechac do sklepu i lipa kontrolki zapalaja sie napiecie ok. 12.4 i nie kreci nawet nie cyknie. Na kluczyku ktory wczrsniej dzialal centralny funkcjonuje ok ale tez nie kreci.... Co moglo pojsc nie tak.. Nie mialem nigdy problemow z odpalanie poza tym jak padla pompa ale przynajmniej krecil. EWS ? Ale drugi kluczyk powinien dzialac... Bezpiecznik? Ktory? Czy cos INPA moge sobie pomoc? Wysłane z mojego myPhone Cube za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 1 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 (edytowane) Zczytaj błędy z silnika i ews, być może kluczyk zablokował ews co nie powinno się zdażyć ale różnie to bywa, możesz też dobrać się do ews i posłuchać czy po włożeniu kluczyka cyka w nim przekaźnik, lub zewrzeć ze sobą dwa grube przewody przy ews i sprawdzić czy wtedy zakręci, Ale zacznij najlepiej od czytania i kasowania błędów Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka Edytowane 1 Stycznia 2015 przez grzesiek2304 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 1 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 Wydaje mi sie ze kiedys mialem podobna sytuacje jak robilem porzadki z bezpiecznikami. Znalazlem przepalony wymienilem i bylo ok. Jutro podlacze inpe moze cos pokaze, przy okazji spraedze bezpieczniki Wysłane z mojego myPhone Cube za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5oul Opublikowano 1 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 Mnie to wygląda na to że EWS trzeba zsynchronizować z DME. Inpa powinna dać radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 1 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 Mnie to wygląda na to że EWS trzeba zsynchronizować z DME. Inpa powinna dać radę. Jaka procedura? Wysłane z mojego myPhone Cube za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viktor1987 Opublikowano 1 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 wzroc uwage czy deliatnie przygasaja ci kontrolki przy probie odpalenia bo moze nie fart i rozrusznik ci sie zawiesil z zimna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viktor1987 Opublikowano 1 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 bo pilot nic nie ma do immobila.. chyba ze przy probie jakos go zblokowales ale watpie,pilot raczej otwieranie i alarm ale bez bateri jak byl dluzszy czas on jest nie synchronizowany wiec poprostu wszystko dziala z kluczyka a poki pilota nie synchronizujesz jest nie aktywny. takie moje zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 1 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 bo pilot nic nie ma do immobila.. chyba ze przy probie jakos go zblokowales ale watpie,pilot raczej otwieranie i alarm ale bez bateri jak byl dluzszy czas on jest nie synchronizowany wiec poprostu wszystko dziala z kluczyka a poki pilota nie synchronizujesz jest nie aktywny. takie moje zdanie No tak ale dlaczego nie odpala na tym na ktorym jezdzilem dotychczas... Wysłane z mojego myPhone Cube za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5oul Opublikowano 1 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 Jaka procedura? Nie wiem jak to jest w e36 ale powinno być tak:- model samochodu - silnik - kod silnika - sprawdzenie błędów (F4) - synchro EWS z DME. Po tym zabiegu można odpalać samochód. - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 1 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 Nie wiem jak to jest w e36 ale powinno być tak:- model samochodu - silnik - kod silnika - sprawdzenie błędów (F4) - synchro EWS z DME. Po tym zabiegu można odpalać samochód. - gdy wysypuje się synchronizacja ews z silnikiem to rozrusznik kręci ale auto nie odpala, a jak rozrusznik nie kręci to ews nie widzi kluczyka, lub to jakiś problem z bezpiecznikiem czy przekaźnikiem, podłącz pod kompa i wrzuć błędy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 1 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 [ATTACH]33121[/ATTACH] Wysłane z mojego myPhone Cube za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 1 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 wejście sygnału z EWS, zwarcie lub przerwa. a błędy w ews sprawdziłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 1 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 Byl jeszcze blad wrong password key 1 zanim wyczyscilem Wysłane z mojego myPhone Cube za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 1 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 a ten general reset nie daje się skasować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 1 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 mozna ale to nic nie pomaga, gdzie w inpie znajde synchronizacje EWS ? najchetniej pozbył bym sie EWS same problemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 1 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 w sterowniku silnika w zakładce aktywacja lub wybierz, dokładnie to nie pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 1 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 ok, sprawdze jutro musze baterie w lapku naładować , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 2 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zastanaeiam sie jak dzialal ten kluczyk jak byl doprogramowany [ATTACH]33123[/ATTACH] Wysłane z mojego myPhone Cube za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 od tego mogłeś zacząć masz dołożoną centralkę, szukaj jej pod kierownicą (zwykle tam pakują) odczytaj nazwę i poszukaj instrukcji w necie. W obudowie pilota musi być pestka do immo, zobacz czy się przypadkiem nie przestawiła ze swojego miejsca, musi być jak najbliżej przodu pilota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 2 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 (edytowane) Rozebralem grot i nic nie znalazlem... Odkrylem ze po nieudanej probie kodowania ori klucza jezeli nie moge odpalic (problem taki jaki opisuje od poczatku) moge wszystko odblokowac przy uzyciu kluczyka tzw. Hotelowego. Nim odpalam a po nim moge odpalic kazdym innym do czasu zamkniecie i ponownego otworzenia auta Wysłane z mojego myPhone Cube za pomocą Tapatalk 2 Edytowane 2 Stycznia 2015 przez Kosa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi