Przemo1987 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Witam mam takie pytanie odkąd kupiłem auto mam tak,że jak nacisnę sprzęgło..to w połowie słychać takie ''GRZECHOTANIE'' jak docisnę nic cisza...sprzęgło nie wibruje...autem nie szarpie przy ruszaniu czy to zimny czy ciepły... sprzęgło się nie ślizga... a objaw jest następujący jak uruchomię auto w temperaturach minusowych np dzisiaj -5stp to po jakimś czasie np minucie jakiś stukot spod podwozia wydostaje się jak by z okolic skrzyni biegów... z początku myślałem jakaś pompka wody może ta koło podgrzewacza się zacina...itp ALE jak stuka i nacisnę sprzęgło... KONIEC STUKANIA...puszcze i po 10 sekundach znów..jak silnik się nagrzeje..tzn z 60stp...koniec stukania... i nawet jak zostawię po jezdzie auto tak,że silnik się wystudzi... i uruchomię to też nie ma żadnego stukania już... jak są temperatury dodatnie to wogule to nie występuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgibniew Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Wstaw fotki i pozaznaczaj strzałkami. Wtedy Ci powiem co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko090681 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 a to przypadkiem nie docisk ??? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemo1987 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 nie wiem..wiem jedno... jak są temperatury od 0 w dół.. to pojawia się to...lecz po naciśnieciu sprzęgła znika..po puszczeniu po 5 sekundach znów coś wali jak by młotkiem...ale przez 6,7 sekund i znów cisza..jak się nagrzeje tak do 60stp silnik cisza kompletna... dodam nic nie szarpie..nic nie wibruje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 To pewnie po tej kolizji z tą sarnąlolol 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pirooz Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 To pewnie po tej kolizji z tą sarnąlolol Zęby biednej dziczyzny wpadły do silnika i grzechoczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Jeśli jak wciskasz sprzęgło cichnie to stawiam na łożysko oporowe.Dwumasa jak pada to przy gaszeniu auta słychać ją. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koko090681 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Jeśli jak wciskasz sprzęgło cichnie to stawiam na łożysko oporowe.Dwumasa jak pada to przy gaszeniu auta słychać ją. właśnie o to mi chodziło a napisałem docisk lolollolollolol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 No spoko się zrobiło sztywniaka zamiast dwumasy to się troszkę wie bmw_1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemo1987 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Kolego Georgii tylko,że łozysko chyba nie stukało by... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Przed zgaszeniem silnika wyłącz radio,nawiew,otwórz drzwi wychyl głowe za drzwi zgaś silnik i posłychaj dobrze jeśli będzie taki dzwięk przez chwilę to będzie dwumas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi