tomi5 Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2007 Witam jestem posiadaczem E34 91r w automacie od kilku dni czaczyna mnie ta skrzynia niepokoić a mianowicie, w momenicie kiedy zatrzymuje(całkowicie) samochód na biegu D i puszcze hamulec to teoretycznie powinien zacząć jechać a u mnie nie zawsze tak jest tzn. nieraz stoi jak by był na biegu jałowym N i dopiero po hwili załapuje i zaczyna się toczyć. Powiedzcie mi co możę być przyczyną, mam nadzieje że nie czeka mnie remont skrzyni. Może to sterownik. reszta biegów podczas jazdy wchodzi jak w masło i nie ma zadnych problemów. Aha i jeszcze zauwazyłem ze w momencie przezucania biegu np z D na R i odwrotnie czuć takie jak by szarpnięcie (tak jak by czuc jak skrzynia zmienia bieg) a pózniej jest już cacy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2007 sprawdz stan oleju, kiedy byl zmieniany ? pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi5 Opublikowano 21 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2007 Olej chyba nie ma nic do tego, był zmienisany jakieś 10 tyś. km temu przez poprzedniego wlaściciela, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi