Waldziuu Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Witam mam taki problem... odpalam auto rano juz dwa razy sie zdarzyło i dym po 10 minutach leci z okolic alternatora jak by... dodam 3mc temu jak wymieniałem pompę wspomagania zalałem sporo alternatora olejem od wspomagania...lecz auto było w dzien i na wieczór sporo razy uruchamiane i nic cisza...a jak sie uruchomi z samego rana jak tak zimno jest leci po jakiś 10 minutach dym... kontrolka aku nie świeci... ale na alternatorze wisi na dole kropa oleju do wspomagania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 najlepiej było by kupić w motoryzacyjnym '' zmywacz do hamulców '' i spryskać na zimnym cały alternator i przedmuchać powietrzem sprężonym i tak pare razy... najlepiej odłączyć aku przy myciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5oul Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Waldziuu, tyle razy ci ludzie nie tylko na tym forum mówili żebyś przestał męczyć ten samochód. Ile razy ci mówili żebyś poszedł do dobrego mechanika? Zapłać porządnie za porządną robotę a nie katujesz tą biedną beemkę swoimi poronionymi pomysłami. Sam osobiście Cię ostrzegałem żebyś nie grzebał przy nim bo kiedyś zapali się i spłonie żywym ogniem. Finał jest tego taki: Przez to, że chciałeś zaoszczędzić 100zł (może być nawet 300zł - nie ma to znaczenia) naprawiłeś jedno i zepsułeś drugie. W najlepszym wypadku przyjdzie, wymienić alternator (powiedzmy 500zł - od razu widać, że jesteś tak samo dobrym mechanikiem jak matematykiem), w najgorszym spalisz samochód warty jakieś 10tys zł (wiem, cena rynkowa tego modelu jest wyższa ale po twoich "naprawach" to obawiam się że z tego będziesz musiał opuścić przy sprzedaży). I przestań wypisywać głupich tematów na forum bo gdybyś miał odrobinę pojęcia o tym co to alternator to w życiu nie uruchomiłbyś samochodu ze strachu że zaraz coś się zapali. No ale co ja ci będę opowiadał. Twój samochód, twoje życie i zdrowie - rób co chcesz. P.S. Żeby było jasne, jeśli dziś nie założysz galerii swojego samochodu to znów bana zarobisz a tematy które założyłeś zostaną usunięte. Zrozumiano? P.P.S. Dyziu, nie podpowiadaj mu takich pomysłów bo zmywacz jest łatwopalny a dam sobie rękę uciąć, że będzie próbować odpalić samochód zaraz po czyszczeniu. Spali fure, siebie poparzy a później powie, że jeden kolega z forum mu tak doradził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgibniew Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Żeby było jasne, jeśli dziś nie założysz galerii swojego samochodu to znów bana zarobisz a tematy które założyłeś zostaną usunięte. Zrozumiano? W swym imieniu stanowczo protestuję! Jak to mówią "ucz się na cudzych błędach", i forumowicze mogą sie uczyć na błędach bimmera. Czytając jego posty w wielu przypadkach można sobie odpowiedzieć "co by był gdyby". Jakby go jeszcze podpuścić to np. wjedzie autem do stawu, żeby sprawdzić czy silnik zgaśnie. Wbrew pozorom taki "troll" forumowy może być przydatny. lolol 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5oul Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Jak to mówią "ucz się na cudzych błędach", i forumowicze mogą sie uczyć na błędach bimmera. Czytając jego posty w wielu przypadkach można sobie odpowiedzieć "co by był gdyby". Zgibniew, zdrowego rozsądku nikt i nic nie zastąpi. Jeśli się nie wie, że ciecz plus alternator który generuje 90A prądu stałego = pożar! to żaden bimmer czy inny troll nie uratuje nikogo. Przecież tego w szkole podstawowej uczą. Logiczne myślenie jeszcze nikogo nie zabiło, a posty bimmera nadają się tylko do działu humor albo do kosza. Ogólnie (nie do Ciebie, Zgibniew) skwituję to w jeden sposób: Ta bania jakieś metr nad dupą służy do myślenia a nie po to żeby deszcz do środka nie padał. Jeśli ktoś nie ma pojęcia jak naprawić samochód to niech się za to nie bierze bo w końcu zabije siebie albo kogoś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldziuu Opublikowano 3 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Tak tylko,że ja potrafię nie tylko w e46 ale i w audi a4 audi a3 itp rozebrać bardzo dużo rzeczy i wszystko idealnie złozyć... w innych autach tęz...jedynie czego sam nie ruszam..to wymiany wahaczy..tulei... głowica...pokrywa zaworow... itp takie rzeczy... ja jadąc do blacharza polecanego... mówił tak jak zobaczy auto a kto tak to poskładał dobre... a ojciec,że ja internet i heja tak,ze nie mówi mi ze nie umiem.. z tym alternatorem to była taka wtopa...ze założyłem pompę nową(zakryłem alternator...)nalałem płynu...kola uniesione do góry... i szmatkę już wziąłem z alternatora bo płyn pompa zamocowana..i podczas kręcenia wywalalo płyn ale ja byłęm w środku więc za bardzo tego nie slyszalem w e46 wszystko rozebrałem z rzeczy takich które są pod ręką kolektor..czujnik CR..dmuchawa itp itp itp i wszystko złożyłem tak jak fabryka nakazła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgibniew Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Cieszymy się, że masz zdolności manualne, ale jak nie założysz galerii to będzie ban. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francuz Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Bukmacherzy nawet by nie przyjmowali zakładów, ponieważ to oczywiste, że nie założy Jeszcze nie wyklepane po sarnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5oul Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Przecież ja nic nie mówię o Twoich zdolnościach manualnych, tylko o braku pojęcia jakie konsekwencje mogą wynikać z tego co się stanie gdy np. zalejesz płynem do wspomagania alternator. To nie jest jedyny przypadek kiedy wytykamy ci brak podstawowej wiedzy na temat zasady działania mechanizmów czy innych urządzeń, a ty dalej swoje głupoty wypisujesz i męczysz ludzi. Zauważ, że są tysiące osób zarejestrowanych na tym forum i nikt nie wpadł na pomysł żeby odpalać silnik z alternatorem w oleju. NIKT i NIGDY!!! Najgorsze jest to że trafiłeś na forum gdzie rzeczywiście ludzie bezinteresownie albo za przysłowiowego browara pomagają innym. Dzielą się wiedzą i doświadczeniami. Niestety, przez takich jak Ty moderatorzy i admin mają co robić. I jeszcze język polski się kłania. Ja mogę się czepiać bo jestem dysortografikiem. złozyć... tęz faken shit, czytałem z 5 razy to zdanie, za cholerę nie wiem co oznacza. ja jadąc do blacharza polecanego... mówił tak jak zobaczy auto a kto tak to poskładał dobre... a ojciec,że ja internet i heja tak,ze nie mówi mi ze nie umiem.. ??? wiesz co to znaczy interpunkcja? bo płyn pompa zamocowana byłęm P.S. aha... czas tyka - galeria albo BAN 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponury Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Bimmer witaj ponownie uklon_bmw 320d i wszystko jasne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zdemaskowałeś go Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 J-23 przestał nadawać, ale bimmer ciągnie dalejlolol A niech zjara auto (choć szkoda) może kupi inne i się przeniesie na konkurencyjne forum:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matiswidnica Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 Niech sprzeda BMW i kupi Wołge wszystko naprawi młotkiem, srubokretem i przecinakiem. Problem z głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldziuu Opublikowano 5 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 już wiadomo czemu leci dymek z alternatora..jedna osoba pisała też leciał dymek po włączeniu ogrzewania i alterantor jak ogień... kupiłą ta osoba drugi alternator i sprawdziła pierw u elektryka...wszystko okej... po zamontowaniu po 2 dniach znów dymek... okazalo się ŻE PODGRZEWACZ ELEKTRYCZNY PALI ALTERNATOR... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgibniew Opublikowano 5 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 3m Się Waldziu, do następnego "wcielenia". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Opublikowano 5 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 na forum BMW Sport, identyczny temat ale tam udziela się niejaki xxkocurekxx :bag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5oul Opublikowano 5 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 xxkocurekxx bo to bimmer we własnej osobie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi