łazik Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2007 witam,jak w temacie.w mojej zajechanej miałem czerwony ,więc chyba atf,teraz kupiłem używkę i niewiem co nalać :roll: .może ktoś zna o jakiej lepkości olej powinnien być tam lany? czy atf ma też jakieś oznaczenia czy jest on standartowy i tylko jeden dedykowany do skrzyń? dzięki z gory i pozdro bmw_beer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sowa Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2007 Książka pisze tak: "dolać w razie potrzeby oleju przekładniowego o lepkości SAE 80 o oznaczeniu MIL-L-2105A lub API GL4. Olej powinien być dopuszczony przez firmę BMW, wtedy odpowiednia informacja znajduje się na opakowaniu oleju. Można zastąpić jednosezonowym olejem silnikowym SAE 20, 30 lub 40 o oznaczeniu API-SE lub SF." <bmw_2> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IeS Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2007 ATF do skrzyń automatycznych np. Valvoline albo Mobil. Zasada jest taka - ma być jak najbardziej syntetyczny. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi