Spinacz Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2007 Witam Kolegow mam BMW E30 318i ale planuje se zmienic na E30 318is czy moge zamiast katalizatora wsadzic strume?????nic sie nie stanie silnikowi bo slyszalem rozne plotki o BMW ale 2.0l ze podobno uszczelka siada pod glowica.Jak mozecie pomuscie w tej sprawie pozdro all. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rasend Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2007 Ja właśnie w sobote do swojej 320i wsadziłem 2 struminice zamiast kata i jestem bardzo zadowolony jak i mocy autka tak i z dzwięku wydobywjącego się z sportowego tłumika,super sprawa polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sowa Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2007 http://forum.maxbimmer.pl/topics19/strumienica-czy-kat-vt3726.htm Temat już był Cytat: "strumienica (zwężka Venturiego)... pozwala w szybszy sposób opróźnić układ wydechowy ze spalin ale pod jednym warunkiem... W autach z katalizatorem nie zastępować katalizatora strumienicą i co najważniejsze każdy z wydechów juz za strumienica musi być przelotowy... Na tym nie koniec! w momencie kiedy uwolnićie wydech nalezy równiez uwolnić zasilanie powietrzem kolektorów ssących... Nie wystarczy bzdetny stożek za 30zł z allegro. Trzeba zmienić cały układ dolotowy montując (power box) ekranując dolot zimnego powietrza od ciepłego powietrza panującego pod maską, trzeba wiedzieć pod jakim kątem ustawić rury dorowadzające powietrze do kolektorów ssących, jaką maja miec średnicę i z jakiego materiału maja byc zrobione... trzeba zmierzyć ile kg powietrza jest wtłaczane do silnika a ile usówane aby tzw. rezonans tych układów wzajemnie sie uzupełniał! jeżeli zakłócicie podcisnienie panujące w wydechu to gwarantuje wypalanie gniazd zaworowych i uszkodzeniem silnika może nie natychmiast(w zalezności od stanu silnika) ale (kropla drąży skałe)... vw golf 1.8 16v KR wypalone gniazda zaworowe, przedmuchy na korbowodach... silnik do kapitalki... a raczej do żyda na częsci.." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2007 Ja właśnie w sobote do swojej 320i wsadziłem 2 struminice zamiast kata i jestem bardzo zadowolony jak i mocy autka tak i z dzwięku wydobywjącego się z sportowego tłumika,super sprawa polecam. myslisz że mocy przybyło od samych strumienic................... raczej wątpię, masz jakieś miarodajne wyniki............ z reguły jest to subiektywna ocena związana z odgłosem wydechu właśnie......... :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2007 Za gorami za lasami...... Strumienica akazuje sie szAjsem gdy jest wkladana do aut miejskich. Strumienica da efekt w odpowiednio zaprojektowanym ukladzie wydechowym. I przydalo by sie tematy postow nazywac po imieniu a nie jakies pytanie... :shock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ajoksander Opublikowano 20 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2007 Zeby dobrze wstawic strumienice trzeba ok 1000 zł poniewaz samoo wstawienie nie wystarczy treba przerabiac cały układ wydechowy aby zdała ona efekt , żadnych spawów wewnątrtz konstrukcji mianowicie od wewnatrz musi byc jednolita ścianka aby spaliny mogly swobodnie wirowac do wylotuoraz powinno sie w miare mozliwosci aby układ szedł w miare prosto od kolektora pozdro <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ERHABE Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2007 No chyba rozwialiscie watpliwosci, ja tez jestem za tym zeby jak juz cos robic to z głową. Dla samego dzwieku nie warto ryzykowac uszkodzenia silnika <bmw> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi