klokupk Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 Siema. Mam pytanie, bo nie jestem pewien do konca. Może zacznę od początku. Najpierw przy "kreceniu sie" cos walnelo i zaczęło zgrzytać. Okazało sie ze przegub na półosi poszedł. Święto było a musiałem mieć auto na juz to od kolegi kupiłem stara poloske i taka założyłem. Wszystko było okej ale cos pukało przy szarpaniu autem, przy ruszaniu i wrzucaniu 2 i 3. Viviek mi sprzedał polos ale szczerze mówiąc nie miałem czasu zeby ja wymienić. Wczoraj przy ruszaniu cos mocno walnelo, ale wciaz można jechać z tym, ze cały czas cos "wali" z tylu. Byłem pewien ze to ta polos ale gdy wszedłem pod auto to przy ruszaniu widać jak cały most razem z wałem skacze. I pytanie czy to aby napewno podpora wału? Przy skręceniu w prawo i przy prędkości 0-40km/h tak wali ze nie da sie jechać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neophyte Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 mogą być poduchy dyfra, może być podpora wału jak i sam łącznik elastyczny wału najlepiej na kanał i zobaczyć co jest wylatane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 Sprawdź tuleje na sankach z tyłu. Mogły się wyrwać stąd skakanie dyfra, który nie ma stabilnej podstawy do której jest mocowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kandyn Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 Sprawdź tuleje na sankach z tyłu. Mogły się wyrwać stąd skakanie dyfra, który nie ma stabilnej podstawy do której jest mocowany tez bym zaczal od tego U mnie buczy od 80km w gore. Wymienilem podpore walu ma meyle. ale dalej wali. Pojechalem do Leo na warsztat i zdjagnozowal ze dyfer siedzi. Ale u ciebie widze, ze jest chyba cos z mocowaniem dyfra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klokupk Opublikowano 11 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2014 Dałem do znajomego mechanika, wszystko posprawdzal i mowi ze wszystko jest w porządku i ze to pewnie dyfer padł. Dyfer kupiłem, juz kolega pospawal i zobaczymy co bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szopu Opublikowano 11 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2014 (edytowane) Podpinam się. W e30 mam podobny objaw przy ruszaniu zaczyna miotać i czuć coś z tyłu jakby bujanie. Podpora mam ok, tuleje również, mocowania ok żadnych luzów z tyłu nie ma. Jakby to było sprzęgło bo było by całkowicie inaczej. Od 50-60 km z tyłu zaczyna świstać. Dyfer zaczyna już szumieć- może w tym leży problem? Edytowane 12 Grudnia 2014 przez Szopu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi