swagbmw Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 Witam, mam problem. Po swapie z m52b20 na m54b30 silnik pracuje w trybie awaryjnym. Odcięcie przy 5tyś o ile to można nazwać odcięciem (buuuurryyybuuu..). Pod kompem wyskakuje błąd DSC. Po skasowaniu błędu auto chodzi idealnie, odcina ( łutututu) na ok.6400rpm ma dużą moc, ale po 5 min znów go wywala i dalej jest to samo. E36 nie ma dsc i pytanie co z tym zrobić, żeby nie wywalało błędu. Jakiś emulator, swap box, czy po prostu odpowiednio połączone piny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leo Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 sterownik silnika nie dostaje sygnalu obrotowego ktory seryjnie jest pobierany z dsc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swagbmw Opublikowano 24 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 Dokładnie, tylko pytanie teraz co z tym zrobić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viviek Opublikowano 25 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 Dokładnie, tylko pytanie teraz co z tym zrobić ? miałem u siebie identyczny problem, miałem źle podłączone piny u mnie był źle podpięty sygnał do licznika, z wiązki miało iść chyba z pinu 9 a szło z 8 albo 10 albo na odwrót Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 25 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 przerabiałem ten temat, podepnij sygnał prędkości ze sterownika abs i będzie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swagbmw Opublikowano 25 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 tylko byla niby akcja ze problemem jest to, ze sterownik E46 nie potrafi odczytac informacji z ABS E36 bo jest inna rezystancja, no ale jeśli mówisz można spróbować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swagbmw Opublikowano 25 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 btw, nie wiecie czy ktoś z Wrocławia lub okolic miałby sprzęt i mi to zrobił ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leo Opublikowano 25 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 poszło pw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi