K@mil Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 Witam. Od kilku dni mam auto,to jest moje pierwsze i chce zapytac o co dokladnie chodzi...ciezko mi to wytlumaczyc i narysowalem rysunek zeby bylo prosciej zrozumiec ( tylko prosze sie nie smiac ) i mysle ze domyslacie sie co to jest Ja bym powiedzial ze to jest odnosnie wymianie oleju i jakims przegladzie ale czy to jest dokladnie to? :roll: Wczesniej wlasciciel wymienial olej przy przebiegu okolo 223 tys a teraz ma 227. na bagnecie jest przy koncu kreski znaczy mniejwiecej kolo 6-8 mm ponad nia. Moze ktos wypowie sie na ten temat? moze to dla was smieszne ale chetnie bym sie dowiedzial Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sowa Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 Kliknij szukaj i wpisz "inspekcja" . Na pewno coś znajdziesz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scraby81 Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 To jest inspekcja oleju ale ma racje kliknij szukaj i wpisz inspekcja. poszukaj w necie ksiazki z serii "sam naprawiam" tam jest wszystko opisane mozna ja znalezc w pliku pdf Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K@mil Opublikowano 18 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 Dzieki Dzieki 8) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 A mi się wydaje ,że owszem wymiana oleju i do tego jeszcze przegląd(inspekcja II) bo zapalona jest też kontrolka z symbolem zegarka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K@mil Opublikowano 18 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 Przeglad byl w pazdzierniku 2006... Wiec to chyba nie to...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRYCIU Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 K@mil, Nie chodzi o przegląd przy rejstracji pojazdu tylko o przegląd serwisowy Pojedz wymienic olej to odrazu ci skasują tą inspekcje olejową i inspekcje serwisową tą z zegarkiem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K@mil Opublikowano 19 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2007 o wlasnie i to mnie zadowolilo Pelna odpowiedz z dokladnym wytlumaczeniem.jestem zielony z tego i jakos tak... Dzieki i pozdrawiam 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
007TS Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2007 Te kontrolki jak ci sie zapalą to po wymianie same raczej nie zgasną musisz jechać na serwis żeby ci je skasowali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K@mil Opublikowano 19 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2007 na swieta planuje zjechac do polski i nie wiem czy poczekac z tym czy lepiej nie i robic jak najszybciej... Cos do tego ktos sie wypowie? Zbytnio bardzo duzo nie jezdze ale samochod nie stoi caly czas wiec... ?? 8) Pozdro bmw_beer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2007 na swieta planuje zjechac do polski i nie wiem czy poczekac z tym czy lepiej nie i robic jak najszybciej... Cos do tego ktos sie wypowie? Zbytnio bardzo duzo nie jezdze ale samochod nie stoi caly czas wiec... ?? 8) Pozdro bmw_beer Te kontrolki to tak naprawde informacja dla Ciebie o tym ze zbliza sie czas aby wymienic olej w silniku .... ale nie maja one zadnego wpływu na prace silnika itp a samo ich skasowanie tak naprawde sprowadza sie do zwarcia z masą odpowiedniego pinu z gniazda serwisowego ... nawet kilka razy na forum bylo jak domowym sposobem skasowac inspekcje :wink: wiec mozesz z tym jezdzic spokojnie a skasowanie tego najczesciej odbywa sie przy wymianie oleju i jest gratisowe <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K@mil Opublikowano 19 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2007 wiem o tym kasowaniu bo juz przeczytalem kilka tematow o tym Dzieki za podpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi