Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Spóźnione dzień dobry :)

lelu0

Rekomendowane odpowiedzi

W sumie tak wpadłem na forum, nie przywitałem się ani nic, pora nadrobić błąd :D

Nazywam się Kamil, pochodzę z Lubelszczyzny, aktualnie studiuję na I roku Informatyki na PWr :)

Moja przygoda z BMW zaczęła się właściwie przypadkiem. W sierpniu pojechałem obejrzeć E32, i od momentu jak do niej wsiadłem i przejechałem pierwsze kilometry wiem, że nigdy nie chcę już żadnej innej marki (no może poza tojką GT86 :D).

Co do mojej bety- E32 730i M30B30, zagazowana. Poprzedni właściciel reklamował jako zadbane, świeżo pomalowane auto, z dwoma drobnymi mankamentami. Generalnie zgadza się to, że bunia była niedawno całościowo pomalowana (co już przez własną głupotę zdążyłem lekko zniweczyć), oraz że miała luzy w zawiasie i wyciek z chłodni. Po wymianie pompy wody i jakiś pierdółek w zawiasie miałem nadzieje na bezstresową koegzystencję :).

Aktualnie mam prawdopodobnie do wymiany sprzęgło (które podobno ma przejechane poniżej 15k), do regulacji instalację gazową (która prawdopodobnie była robiona po kosztach przez Janusza ze Szwagrem), do ogarnięcia światła (jakiś chiński ksenon, a jakże by inaczej, made by Janusz), o mankamentach wizualnych nie wspominając (ale to już niestety tylko moja wina :( ). Największym problemem jest jednak bardzo niepokojący dźwięk silnika. Takie metaliczne stukanie i klekot a'la diesel.

Pomimo wszelkich wad zdeterminowany jestem doprowadzić to auto do jak najlepszego stanu. Z racji ograniczonych możliwości studenckiego budżetu może to trochę potrwać, jednak na razie ani myślę jej sprzedawać, więc chcę to zrobić jak najlepiej. Lubię grzebać przy aucie, niestety aktualnie nie mam ani warunków, ani przede wszystkim wiedzy :(.

I na koniec mojej przydługiej historii fotki mojej betki:

http://i.imgur.com/djynw08.jpg

http://i.imgur.com/5vDIsjL.jpg

Pozdrawiam serdecznie wszystkich forumowiczów :)

lelu0