Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

TV w e39 i DVBT

cziko

Rekomendowane odpowiedzi

Temat może przerabiany wałkowany, ale technologia też się zmienia.

Czy przerabiał już ktoś montaż dekodera dvbt w samochodzie?

Na chwilę obecną mam tylko szumy, a chęci są na oglądanie.

Ma ktoś już ten temat przerobiony?-chodzi mi co kupić jak podłączyć czy coś przerabiać trzeba.

Tutaj poczytaj masz sposoby BMW Sport :: Zobacz temat - [E39] Telewizja cyfrowa DVB-T

Też chciałem zmienić radio na tv i montować ale na razie nie dorwałem w dobrej cenie kompletu :) ale chyba będę rozglądał się za takim kombajnem zamiennikiem 2din.

Jest kanał dla dzieci TVPabc i można wypuścić kablem do tyłu założyć jeden monitor z tyłu i dzieci mają frajdę :) Albo słuchać muzy z EskaTv albo disko z pola jak kto woli bmw_1

W cale nie musi być widoczna szpetna antena.Można kupić najmocnijszą płytkę wzmacniającą i tak wykombinować aby antena była np.schowana pod tylną półką jeśli to sedan.Antenę do płytki można zrobić na całą przestrzeń pod tylną półką wystarczy powyginać drut miedziany na całej powierzchni,a końcówki miedzi przylutować do płytki :)Powinno ładnie zbierać bo skoro w bagażniku zbiera to tak też powinno.bmw_1

Grzesiek jakich podzespołów użyjesz, bo też sobie zęby na to ostrzę.

tuner ten OKAZJA DEKODER DVB-T TUNER HD MPEG-4 PVR USB HDMI (4739657107) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

lub Tuner Dekoder TV DVB-T WIWA HD-80 EVO OKAZJA (4747689906) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

plus oczywiście zasilacz, całość ma być ukryta w podłodze bagażnika, jedynie dioda do odbioru sygnału z pilota będzie wyprowadzona w jakieś dyskretne miejsce, co do anteny to jeszcze nie wybrałem, ale na pewno będzie taka którą będzie można ukryć