Maciek Opublikowano 17 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2007 1) http://img506.imageshack.us/my.php?image=p1010889pg2.jpg druga od lewej.... grzebałem przy zegarach i żarówka była tam przepalona, zmieniłem ją i po przekręceniu kluczyka zapala się, a gaśnie po zapaleniu silnika - co to jest? 2) druga sprawa - nie zapala się wogóle ta strzałka od świeczek, a słyszałem że jeżeli wszystko ok to powinna palić się na zielono - auto zapala mi raczej ok, aczkolwiek jak jest mróz to muszę trochę pokręcić i strasznie drgania ma przez jakiś czas po odpaleniu - to normalne? 3) pisałem kiedyś tu o wariującym obrotomierzu - poradzono mi abym wymienił aku, rozebrałem licznik, aku są pytałem w kilku sklepach moto i elektrzycznych i nie mają nic takiego - jeden elektryk mówi, że mogę tu wlutować zwykłe baterie i on może mi to zrobić ale na moje ryzyko, bo nie daje gwarancji, że coś się nie spali przy lutowaniu - czy warto ryzykować? czy można zamontować tutaj zwykłe baterie albo akumulatorki? 4) też wyszło po ściągnięciu licznika - od początku jak kupilem auto nie działał check; okazuje się, że wewnątrz licznika nie ma nic więcj - jest tylko zaślepka z tymi kolorowymi kreseczkami - z tyłu nie ma żadnych diód, żadnego złącza - nic; więc mam pytanie - czy ktoś to wymontował czy też może nie w każdej wersji check był - tak mówi mój znajomy? 5) jeszcze jedno - czy jest możliwość założenia do mnie zegarów od TD, tak żebym miał ekonomizer? wystarczy przepiąć kostki, czy tam potrzebny jest jeszcze jakiś czujnik? auto to e30 324d '86 Pozdrawiam i z góry dzięki za jakieś info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki730i Opublikowano 17 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2007 ad.1 grzanie swiec zarowych [ Dodano: 17 Luty 07, 19:35 ] ad.2 trzecia od lewej powinna zapalc sie po zgasnieciu drugiej od lewej na zielono(kołko) oznacza ze swiece zarowe masz sprawne [ Dodano: 17 Luty 07, 19:36 ] ad.3 akumulatorki o tej samej wartosci(ale nie wiem jakie) [ Dodano: 17 Luty 07, 19:37 ] ad.4 nie kazde mialy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi