kryster Opublikowano 8 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 (edytowane) Witam, Od 2 dni borykam się z problemem wycieku płynu z chłodnicy w dużej ilości... po wjechaniu na kanał zauważyłem że wyciek jest od strony skrzyni biegów, ale nie mogłem dokładnie dojść skąd ucieka. Czy miał ktoś podony problem? gdzie szukać przyczyny? Dodam że awaria nastąpiła 2 dni po tym jak odkręciłem zbiornik i zmierzyłem gęstość płynu. z góry dziękuję i pozdrawiam. Edytowane 8 Listopada 2014 przez kryster Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5oul Opublikowano 8 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 Jeśli tamte okolice to może to być nagrzewnica. Oby nie! Trzeba spr czy przypadkiem węże od nagrzewnicy nie poszły się paść - żeby to zobaczyć trzeba mieć kamerę diagnostyczną (czy jak tam ona się zwie) albo zdjąć kolektor dolotowy. Ja obstawiam pęknięte węże. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 U mnie lekko podciekało kiedyś z rurki,która wchodzi od podszybia do bloku silnika,ciężko to zauważyć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiekura Opublikowano 10 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 ile ci tego płynu ubywa?? moze Ci ubywac tak jak napisał Georgii Z tyłu silnika jest kolanko lubi ze starości łamać się jak czekolada dostęp do niego najlepszy jak zdejmiesz obudowę w której jest zamontowany filtr kabinowy przykrecana na torxy jak by była nagrzewnica lub węze to by nie miał też mokrych dywaników można sprawdzić ?? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian_ Opublikowano 10 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 Prawdopodobnie wężyk w ścianie grodziowej. Dość częsta przypadłość. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryster Opublikowano 10 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 Witam, sprawa wygląda tak, wjechalem na kanał i widać spod zbiorniczka wyrównawczego na tych wezykach, ze są wilgotne, a nawet mokre. Tylko jak odpalam auto to nic nie leci i nie widać dokładnie z czego leci, dopiero po krótkiej trasie typu 10-20km widać ze kapie z plastików i po takiej trasie musze dolać płynu bo juz mam mniej niz minimum. Także wylatuje dość szybko. Dolalem juz 2l a przejechalem raptem 40km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiekura Opublikowano 10 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 Witam, sprawa wygląda tak, wjechalem na kanał i widać spod zbiorniczka wyrównawczego na tych wezykach, ze są wilgotne, a nawet mokre. Tylko jak odpalam auto to nic nie leci i nie widać dokładnie z czego leci, dopiero po krótkiej trasie typu 10-20km widać ze kapie z plastików i po takiej trasie musze dolać płynu bo juz mam mniej niz minimum. Także wylatuje dość szybko. Dolalem juz 2l a przejechalem raptem 40km. Dwie opcje albo zbiorniczek pękł wzdłuż od strony chłodnicy bo one tak lubią pękać albo ! uwaga korek nie trzyma ciśnienia jest w pozycji otwartej i jak płyn zwiększy objętość pod wpływem temperatury to go opuszcza. Zagrzej auto do roboczej temperatury i oglądaj z kanału wtedy jak będzie cisnienie w ukladzie jest szansa ze coś pokapie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 Korek kosztuje nie dużo możesz spróbować,jeśli nawet zbiorniczek pękł to korek przyda się po wymianie.A auto nie idzie poza pion temperaturą ?Może wywalać płyn bo duży obieg się nie otwiera...Sprawdziłeś dolny wąż po jeździe czy jest gorący podobnie do górnego. Ale wjedź w kanał jak auto gorące w pionie i miej kogoś kto po dodaje gazu w czasie szukania skąd wycieka.Pod autem poduś i pomacaj węże na całej długości.Weź do kanału dobrą lampę i obserwuj zbiorniczek.Może uda się znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryster Opublikowano 11 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 Dobra, dzięki za informacje i porady na pewno skorzystam;) w czwartek będę szukał przyczyny. Dam znać jak poszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi