Duzy Opublikowano 17 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2007 Witam <bmw_2> Panowie powiedzcie Jaki olej lepiej wlac do m42 przy przebiegu 217 tys,dodam ze w ksiazce serwisowej olej byl wymieniany gora do 10 tys km.Poradzcie jaki olej wybrac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IeS Opublikowano 17 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2007 Ja leję Castrol Magnatec 10W40, przebieg też mam nieco ponad 200 tys. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2007 Witam <bmw_2> Panowie powiedzcie Jaki olej lepiej wlac do m42 przy przebiegu 217 tys,dodam ze w ksiazce serwisowej olej byl wymieniany gora do 10 tys km.Poradzcie jaki olej wybrac? Skoro w ksiazeczce pisze to powinno pisac tez jaki byl stosowany, a jak niewiesz to najbespieczniej polsyntetyk, ja tez mam m42 lalem w ciemno polsyntetyk mobila super S i jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki730i Opublikowano 17 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2007 mobil 1 i nie bedziesz mial zadnych problemów nic dodac nic ujać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duzy Opublikowano 17 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2007 Tez tak mysle i ksiazke przegladalem i nie ma nic na temat wlewanego oleju jest tylko przy ilu km byla wymiana oleju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRYCIU Opublikowano 17 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2007 Mobil 1 półsyntetyk! I problemów nie bedzie! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 olej polsynetyczny dobrej firmy . ja ostatnio testuje olej firmy motul . spisuje sie swietnie a z tego co wiem jezdzi na nim wieksza polowa aut startujacych na torze w poznaniu ( i nie tylko) wiec to dobrze o nim swiadczy . kolega ktory sie sciga zalewa to do m3 i przy totalnej extremie nic sie z motorem nie dzieje a nawet w porownaniu z poprzednim jest roznica w temp. oleju podczas wyscigu co oznacza ze smarowanie jest na najwyzszym poziomie . jest to olej dosc trudno dostepny lecz jakby ktos chcial moge dac namiar ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duzy Opublikowano 18 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 O tym motulu to slyszalem ze dobra firma robi oleje silnikowe do skrzyni biegow i dyferow.A jeszcze takie male pytanko. :idea: Mianowicie :arrow: Po wymianie oleju jak skasuje inspekcje tym sposobem z forum 7 wtyczka i + to inspekcja bedzie pokazywac od nowa czy bedzie blad w CPU i bedzie wyswietlalo zawsze juz 5 zielonych kresek??? :?: Pozdrawiam <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 mobil 1 i nie bedziesz mial zadnych problemównic dodac nic ujać Mobil 1 półsyntetyk! I problemów nie bedzie! Pozdrawiam Nie wprowadzajmy ludzi w blad, Mobil 1 to pelny syntetyk, kolega powinien zalac polsyntetykiem czyli Mobil Super S http://www.mobil.pl/poland-polish/lcw/products_services/auto_semi-synthetics.asp O tym motulu to slyszalem ze dobra firma robi oleje silnikowe do skrzyni biegow i dyferow.A jeszcze takie male pytanko. :idea: Mianowicie :arrow: Po wymianie oleju jak skasuje inspekcje tym sposobem z forum 7 wtyczka i + to inspekcja bedzie pokazywac od nowa czy bedzie blad w CPU i bedzie wyswietlalo zawsze juz 5 zielonych kresek??? :?: Pozdrawiam <bmw_1> Jak wymienisz w jakims lepszym servisie to usuna ci inspekcje w cenie wymiany a jak zrobisz to domowym sposobam to na jedno wyjdzie bo ich maszyna to samo prawie robi ;] (nie znam sie na tym zbytnio ale jak sami sobie ludzie kasuja problemow nie maja) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olejus Opublikowano 25 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 A ja zalecam taki olej http://www.midland.pl/produkty/silnikowe/2466/SYNQRON%2010W-50/produkt.html Do oleju Midland mam coraz większe zaufania niż do Mobila. Warto poczytać zachodnie Forum o BMW i wpisać tą nazwę. W polsce te szwajcarskie oleje (licencja Quaker State) są mało znane ze względu na to , że importer nie robi masówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi