Waldziuu Opublikowano 5 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2014 he he a co to za specyfik? tzn opalam auto,klimę daje obieg wewnętrzny i wtedy auto... czy max obroty ? a ten spray to wtyka się pod siedzeniem tam we wloty na nogi.. czy normalnie się kładzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 5 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2014 Od najtańszego:MOJE AUTO CLEANAIR ODŚWIEŻACZ KLIMATYZACJI 150ML (4751411754) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Carplan Kleen Air bezobsługowe odgrzybianie klimy (4762842337) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. CRC AIRCO KLEEN do ODGRZYBIANIA KLIMATYZACJI (4688016884) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Dezynfekcja klimatyzacji Loctite Hygiene Spray (4684872854) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Sam poczytaj co,który daje i zdecyduj jaki użyć Dajesz na maxa ręcznie nawiew na wszystkie kratki góra,środek i nogi aby wszędzie doszedł preparat,kratki muszą być otwarte wszystkie,obieg wewnętrzny i za fotel kierowcy stawiasz wylot pionowo go góry i jak już przez szybę zobaczysz,że nie wylatuje nic (bo ma końcówkę,że jak wdusisz to sam psika do końca),to jak już przestanie wylatywać preparat to niech auto i klima chodzi jeszcze z 15 minut.Potem gasisz auto wietrzysz wszystkie drzwi na chwilę i już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwiatek73 Opublikowano 8 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 Robię tak jak Georgii.Prócz tego po wiośnie zapsikuję wszystkie kanały wentylacyjne sprayem do klimy(z dłuuugą rurką.Tworzy się piana,która dezynfekuje układ.Nie można przedobrzyć,bo wypłynie i odbarwi elementy tapicerki.Kupuję ten środek w markecie.Myślę,że jest skuteczny no a napewno tańszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 8 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 Dodam jeszcze,że po tym sprayu co stawia się za siedzenie dosyć długo utrzymuje się świeży zapach z kratek wentylacji Kwiatek jeśli chodzi o spray-piankę z długą rurką to nie używam.Słyszałem o wielu przypadkach,że preparat dostał się do elektryki.Zrobił zwarcie itp.najczęściej robi zwarcie w radiach czy monitorach na środku deski rozdzielczej. Wolę dmuchać na zimne i stosuję samemu bezpieczne środki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgibniew Opublikowano 8 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 Od siebie dodam, że najskuteczniejszym sposobem jest wymycie parownika, ale z tym jest sporo zabawy. Na wiosne mnie to czeka, a przy okazji fotorelacja powstanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldziuu Opublikowano 10 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 dzwoniłem do kolesia jeszcze raz... cena 170zł a w skład niej wchodzi... próżnia..nabicie klimy...uzupełnienie oleju... odgrzybianie sprawa drugi to Osuszacz... nie chodzi mi już o te 20 co wezmie za zdemontowanie lampy prawej i osuszacz ma już na widoku... tylko,że ja mam pod listwą reflektora... zaczepy takie..że ja demontując wiem jak to zrobić by nie ułamać... i tu nasuwa mi się pytanie 1.Jechać do niego ale... przed jazdą odpiąc listwę reflektora tą pod lampą i on tylko niech odkręci lampę i wymieni czy 2. pojechać tam do niego..ale za nim wjadę do niego..stanać gdzieś wczesniej na jakimś parkingku albo uboczu... i odkręcić lampę założyć osuszacz i zaprowadzić auto? tylko...że znów pasowało by próżnię zrobić a nie żeby nowy osuszacz już łapał wilgoć co jest w układzie... generalnie chodzi mi o to,że boję się,że coś ktoś urwie przy demontazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgibniew Opublikowano 10 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 Jedź powiedz mu jaka jest sprawa i wymontuj lampę sam, nawet na jego oczach. Założę się, że nie będzie protestował. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldziuu Opublikowano 10 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 Ale to nie jest zakład.. taki,że stacja diagnostyczna itp tylko prywatnie w domu..zajmuję się mechanikom samochodową itp jest polecany koleś... i mówi zostawiasz auto po południu np w poniedziałęk... a we wtorek rano odbierasz... mówiłem mu o tym... to on powiedział.. jak trzeba to się wymieni..jakoś się tam dogadamy...to zacząłęm mówić,że tam są takie i takie zaczepy..,że ja to moge zdemontować itp a on mówi nie ma co (nie zrozumiałem) mówi niech Pan założy to i przyjedzie i zostawi auto ... bo to nie problem..ileż to lampę zdjąc..odkręcić kierunek,lampę 4 śruby... wyjąc spryskiwacz i szybko zaślepić czymś(mam taką zaślepkę) hmm nie wiem albo to zrobię tak,że zdemontuję listwę reflektora i kij tak przejadę bez niej... i wtedy niech sobie już odkręca..bo wtedy już raczej popsuć nie ma co.. chodz nie ukrywam ja wolał bym to wymienic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgibniew Opublikowano 10 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 To jeszcze lepiej. Jedziesz do niego demontujesz lampę, montujesz osuszacz, zakładasz lampę. Prosisz go żeby zrobił próżnie od razu (to trwa kilka minut), a po zrobione auto wracasz nazajutrz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldziuu Opublikowano 10 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 chyba tak zrobię jedynie co to zdemontuje dzień wcześniej lampę u siebie i poluzuje śruby osuszacza tak by można było szybko odkręcić.. jedyny mius taki ze w osuszaczu powinny byc 2 uszczelki i są...ale one mają po 10lat.. a w sklepie motoryzacyjnym nie zawsze mają male o-ringi do klimatyzacji.. bo raz chciałem kupić i nie mieli.. a z aso 15zł 1szt 2szt 30zł przesyłka i mamy 50zl z 2 o-ringi czy nie załozyć na tych starych.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgibniew Opublikowano 10 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 ORINGI USZCZELKA ORING 270 KLIMA KLIMATYZACJA (4695159858) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. I pamiętaj oringi do klimy są zielone, a przynajmniej ja z innymi się nie spotkałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldziuu Opublikowano 10 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 Heh takie widziałem w jednym sklepie.... co do o-ringów klimy... z aso oryginalne są ''Fioletowe'' wiem bo zamawiałem raz jak chłodnice klimy składałem..ale teraz kasa nie pozwala by sobie 50zł wydać na 2 o-rinig..dla tego zastanawiam się czy takie z motoryzacyjnego na wymiar będą okej..bo przeważnie jest tak..że są albo ciut cieńsze..albo ciut grubsze... zawsze tak było jak chciałem kupić jaki kolwiek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgibniew Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 Jak tam klima, hula? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwiatek73 Opublikowano 13 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 Super masz kolesi.Ja pisałem poważnie przyjedz do Wołowa,Brzegu to nabiję Ci tą klimę za 90 pln.Sam wymienisz sobie osuszacz i oringi.Tylko na weekend,bo w tygodniu nie wiem za co się zlapać.A maarginesie to próżnię ciągnę min.20 min.Nie używam automatu tylko sam steruję i dozuję.Jak coś pisz na priv. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldziuu Opublikowano 13 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 Witam..auto zostawiam u fachowca w poniedziałek po południu a rano we wtorek mam odebra...jedynie sam założę osuszacz.. Ps spytam przy okazji by nie tworzyć nowego tematu...aktualnie płyn zimowy spryskiwaczy mam spuszczony tzn na dnie coś tam zostało... a nie chce zalewać teraz bo potem znów uleci itp...a wiadomo temperatury nie są już duże na dworze... i tutaj pytanie lepiej wymontować zbiorniczek do domu..czy lepiej jak pusty bedzie w aucie?(do wtorku)? nic nie zamarznie czy pęknie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 13 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 Nic mu się nie stanie Też walczyłem z cieknącym zbiorniczkiem spryskiwaczy gdy zalewałem pod korek płyn to zostawało na kilka psiknięć wina była w mocowaniu pompki przez,które wszystko leciało pod auto :)Pompkę zakupiłem bez ułamanego plastiku i śmiga aż miło 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldziuu Opublikowano 18 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 osuszacz wymieniony i od razu próżnia..+ uzupełniony gaz+olej+odgrzybianie wszystko hula :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 18 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 (edytowane) To jest pan zadowolony Pamietaj jak nie jest gorąco i nie jeździsz na klimie to czasem ją włącz na chwilę. A jak jest gorąco to wyłaczaj wcześniej przed dojechaniem do celu i wyłącz obeg zamknięty jak włączasz unikniesz smrodu z klimy. Edytowane 18 Listopada 2014 przez Georgii 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldziuu Opublikowano 18 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 tzn uruchamiając klimę nalezy wcisnąć '' a'' na panelu? czy nie? bo do tej pory normalnie śmigałem bez obiegów zamkniętych itp.. aha i spytam..koleś mówił tak odgrzybi się(2 razy to robił raz wczoraj raz dzisiaj) i mówił,że tam wstrzyknął dawkę.. ale jak wstrzyknął? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgibniew Opublikowano 18 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 Tak uruchamiając klimę należy wcisnąć guzik na panelu. Wcześniejsze wyłączanie jakieś 10 minut przed zgaszeniem auta ma na celu wysuszenie parownika ze skroplonej tam wilgoci. Jak wstrzykiwał to pewnie miał preparat z rurką (nie będę się na jego temat rozpisywał). PS. Waldziu tym razem nie spamuj, bo pamiętasz chyba, że władze forum są na to uczulone. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 19 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2014 Możesz wcisnąć obieg zamknięty,auto albo normalnie to zależy od Ciebie literka a otoczona strzałkami zadziała automatycznie jeśli masz czujnik smrodu to on zamknie obieg na wewnętrzny jak wyczuje smród z zewnątrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi