Darozzzz Opublikowano 1 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 Witam. Wczoraj podłączałem pompowane lędźwie i podniosłem dywan. Ku mojemu zdziwieniu pod nogami kierowcy mam POTOP. Wszystkie korki w podłodze są, gumy pod podnośnik też są, dziur w podłodze nie ma... Wyjąłem więc cały dywan, wszystko dokładnie wytarłem. Żona lała wodę z węża a ja siedziałem w aucie i szukałem przecieku, lecz nic.... Woda była tylko pod nogami kierowcy od strony progu tu pod podstopnicą.... Ma ktoś pomysły skąd może cieknąć? Szyberdachu nie posiadam więc jeden problem mniej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpadyzor71 Opublikowano 2 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2014 Mi to trochę wygląda na nagrzewnicę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 2 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2014 Często gęsto kapie z przedniej szyby,ze starości klej puszcza...Ewentualnie rozbierz tam przy podstopnicy i lej z boku wodę między błotnik a drzwi oraz lej między szybę a słupek i podszybie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
latopyrz22 Opublikowano 2 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2014 Sprawdz szczelnosc bocznej szyby bo moze przy dociąganiu szyby podwija sie uszczelka i tamtędy bedzie leciało, u mnie tak było uszczelka była zagięta. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szimo Opublikowano 18 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 Kiedyś miałem e30 i ciekło mi z kielicha. Może tak jest też w e36. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dcmastiff Opublikowano 28 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 U mnie przyczyną powodzi pod nogami kierowcy było uszczelnienie wejścia nagrzewnicy do kabiny. Woda zbierała się w rynience, tam gdzie dmuchawa i mechanizm wycieraczek i lała się do środka. Bardzo dobry efekt przyniosło odetkanie odpływów rynienki Do uszczelnienia wejścia nagrzewnicy się nie zabrałem, bo nie ma dostępu bez rozbierania połowy auta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 Pod maską masz rynienki do odprowadzania wody z podszybia i zza skrzynki z bezpiecznikami. Mogło tam zebrać się syfu, woda nie jest odprowadzana na zewn. tylko idzie do kabiny. Drzwi raczej wykluczyłbym. Gdyby nagrzewnica ciekła powinien być ubytek płynu w chłodnicy. Jeśli jest ok, na pewno to nie nagrzewnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi