Pirooz Opublikowano 31 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 Cześć Kiedy postoję w korku albo zrobię dłuższy postój z włączonym silnikiem to po chwili wskazówka temp idzie w górę. Wystarczy ruszyć z miejsca i troszkę silnik przewietrzyć i wraca do normy. Po wyłączeniu silnika jeszcze przez chwilę skądś delikatnie kapie płyn chłodniczy, potem ustaje. Myślę że jest to związane z wentylatorem. Nie przypominam sobie kiedy ostatni raz słyszałem jego pracę. Chcę zacząć od bezpiecznika, orientuje się ktoś który to? Chyba będzie to 37 czyli według mojej niemieckiej rozpiski Elektro-Lufter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pirooz Opublikowano 1 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 Teoretycznie bezpiecznik 37 jest ok. No chyba że elektro lufter to nie wiatrak macie jakieś inne budżetowe propozycje do sprawdzenia zanim kupię nowy wiatrak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 1 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 podepnij go na krótko aby sprawdzić czy działa.... bo może być czujnik walnięty też 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pirooz Opublikowano 2 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2014 Dziwna rzecz ale poodpinałem wszystkie 3 wtyczki (dwie u góry i jedną od czujnika temp cieczy chłodzącej u dołu), pooglądałem je, spróbowałem na krótko podłączyć wiatrak i wszystko na nic. Ale kiedy znowu wszystkie wtyczki popodłączałem to nagle wiatrak zaskoczył (chwilę wcześniej przyjechałem do domu) i zaczął dmuchać. Minus jest taki że kolejnego dnia musiałem odpalić auto na kablach bo nie dało rady samodzielnie. Nie wiem czy wiatrak wykończył akumulator (chodził około 20 min) czy po prostu wiatrak plus zimna noc to zrobiły. Dziś cały dzień się nie uruchamiał ale też nie było takiej potrzeby. Spokojna jazda i niskie temperatury powietrza. Za to wracając do domu musiałem trochę cisnąć i kiedy parkowałem pod blokiem to się załączył. Zobaczymy jutro czy odpalę auto jak nie to kable w dłoń i służbowe posłuży jako bateria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi