lamik Opublikowano 27 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 (edytowane) Ktoś wie coś w tym temacie? Chciałbym przez zimę doprowadzić do porządku swoje felgi. Mam na nich kilka ubytków. Mam sprężarkę, piaskarkę, pistolety lakiernicze itd Kompletnie nie wiem od czego zacząć. Co najpierw - prostowanie, piaskowanie, uzupełnianie ubytków(szpachla, czy oddać do napawania)? Opony z felg mam zamiar zdjąć, bo chcę zamienić przód - tył, lewo - prawo. Zresztą do prostowania i tak trzeba ściągnąć Edytowane 27 Października 2014 przez lamik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hary33 Opublikowano 27 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Kolego ja bym zaczoł od prostowania jeśli tego wymagają potem piaskowanie uzupelnienie ubytków podklad i lakier .:wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrii Opublikowano 27 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Tak jak piszesz: prostowanie,piaskowanie,uzupełnianie ubytków - w zależności od wielkości ubytku. Jak duży to naspawac jak drobny to wystarszy szpachla. Po ogarnieciu tego lepsze byłoby malowanie proszkowe bo jest raczej bardziej twarde ale jak dysponujesz swoim sprzętem i chcesz sam robić to maluj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PRZEMO Opublikowano 27 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 daj je do Matrixa ,za 4 paki zrobi ci je na nówki sztuki... nie chciało by mi się z tym samemu grzebać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DANIO Opublikowano 29 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 dokładnie lepiej oddać je w dobre ręce 1. zaoszczędzisz własnego czasu 2. kasy 3. będzie zrobione dobrze i długo trwale :lol:wiem z własnego doświadczenia bo kiedyś postanowiłem sobie pomalować felgi na czarno 4 dni po 4h pracy dziennie a efekt marny :(szmalu poszło tyle co bym dał komuś do wypiaskowania i pomalowania :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi