mechatronik Opublikowano 23 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 witam , jak jest z sprawą umiejscowienia tablicy za przednią szybą względem prawa bo zatrzymali mnie dzisiaj miśki i kazali zakładać na zderzak (fakt tym razem miałem ją w bagażniku lecz zazwyczaj mam ją w ww miejscu) ps.wydaje mi się że to było kiedyś poruszane ale nie mogłem tego znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 23 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 Są przepisy dotyczące miejsca i odległości ile co i jak z tablicą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechatronik Opublikowano 23 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 z tego co słyszałem dotyczy to tylko tylnej i nawet jokeymiras wrzucił film z takiej sytuacji gdy mu zabrali dowód i odnosił się do kodeksu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szopu Opublikowano 23 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 Rzekomo przednia tablica ma być umiejscowiona z przodu - w miejscu widocznym. Czyli na dobrze wychodzi że może być za szybą z przodu. Bądź cwaniak i znajdź gdzieś na necie przepisy prawne dotyczącego tego i woź ze sobą, przy kontroli możesz walczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechatronik Opublikowano 23 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 na właśnie w tym filmie jest to na dole w opisie ale nie mogę znaleźć oryginału nigdzie dam do laminowania wrzucę do schowka i mogą mnie cmoknąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_89 Opublikowano 23 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 Dz.U.2003.32.262 ROZPORZĄDZENIE MINISTRA INFRASTRUKTURY z dnia 31 grudnia 2002 r. w sprawie warunków technicznych pojazdów oraz zakresu ich niezbędnego wyposażenia - mówi że kształtu i wymiarów miejsca przewidzianego do umieszczenia przednich tablic rejestracyjnych nie określa się. Ale, Dz.U.2002.133.1123 ROZPORZĄDZENIE MINISTRA INFRASTRUKTURY z dnia 22 lipca 2002 r. w sprawie rejestracji i oznaczania pojazdów. ROZDZIAŁ 3 mówi § 25. 1.Właściciel pojazdu umieszcza na pojeździe tablice z przodu i z tyłu w miejscach konstrukcyjnie do tego przeznaczonych, z wyjątkiem przyczep, ciągników rolniczych, motocykli i motorowerów, na których tablice umieszcza się tylko z tyłu, z zastrzeżeniem ust. 2. Wychodzi na to, że jak będą chcieli to i tak się doczepią Na zakończenie fragment z jakiejś strony na temat tablicy rejestracyjnej "...przepisowo o umiejscowieniu tablicy, czyli coś dla tych którzy lubią wozić tablicę rejestracyjną za przednią szybą. Z jednej strony ok, jest widoczna z przodu ale tylko teoretycznie, bo odbicie światła może spowodować nieczytelność numerów. Z drugiej strony paragraf 25 wyraźnie stwierdza że powinna być w miejscu konstrukcyjnie do tego przeznaczonym, a więc jak to jest na większości aut, na przednim zderzaku. No i nic nie powinno zasłaniać tablicy, a szyba ją w jakimś stopniu zasłania więc to kolejny argument by lepiej nie wozić tej tablicy za szybą. Kolejny argument .....Właściciel pojazdu umieszcza na pojeździe ..." jest wyraźnie napisane, że na pojeździe, więc jeżeli jest za szybą na pewno nie jest na aucie tylko w aucie." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek Opublikowano 23 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 przy kontroli możesz walczyć. lepiej nie bo jak nie tablica to znajdą inne rzeczy aby się przyczepić w sumie nawet nie muszą nic szukać po prostu zabiorą dowód bo ,,podejrzewają'' że coś masz ze stanem samochodu i mają do tego prawo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechatronik Opublikowano 23 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 czyli jak by nie popatrzeć to e30 nie ma wyraźnego miejsca na tablice jedynie listwa na zderzaku po środku ma delikatne wgłębienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cziko Opublikowano 23 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 Więc ma , no chyba że kupisz listwę z wersji USA- dostępne sa na zamówienie w intercarsie we Wrocku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szocha1991 Opublikowano 23 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 Już nie takie jak ty cwaniaki byli, do pierwszej konkretnej kontroli, a felgi Ci może nie wystają poza obrys autka? Wszystko tip top działa? Nie bój się, coś znajdą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szopu Opublikowano 23 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 Co prawda to prawda, nie daj boże trafisz na jakiegoś z metra ciętego to ci aż dwie parafki wypiszę i koniec gadki. Wszystko zależy od tego kto cie capnie. Ale zawsze można próbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pakos Opublikowano 27 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 więc ja wczoraj wybrałem się za miedzę do enerefu i jakoś tak wyszło, (oczywiście świadomie), że tablica jak leżała za szybą tak leżała. W drodze powrotnej jakieś 50km przed granicą patrol policji ściąga mnie z autastrady na parking, posprawdzali światła, hamulce w przyczepie wszystkie dokumenty i po 15 minutach powiedzieli, że wszystko ok i można jechać. Nikt nawet słowem nie odezwał się na temat tablicy. Więc niemcy widać jakoś wagi do tego większej nie przykładają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz13 Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 Więc niemcy widać jakoś wagi do tego większej nie przykładają może bardziej ogarniętych do policji tam przyjmują :-P nie dawno umieszczałem tą dyskusję w Mirasa temacie bo dotyczyła jego filmu tak że wszystko zależy chyba od dobrej woli § Umieszczenie tablicy rejestracyjnej z przodu ? Forum Prawne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi