Zgibniew Opublikowano 11 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 Witam, dziś podczas jazdy po zakręcie w prawo dodałem mocniej gazu, coś (inaczej niż zwykle) szarpnęło i wyświetlił się błąd jak w temacie. Miałem tylko któryś z wyższych biegów, bo był problem z ruszeniem. Po zgaszeniu i ponownym odpaleniu wszystko jest cacy. Teraz pytanie czy za ten tryb awaryjny może odpowiadać jakiś felerny czujnik, czy czeka mnie spory wydatek na regenerację skrzyni? Gdzie w Lubinie i okolicach ktoś się tym zajmuje, a może lepiej wybrać się do Wrocka z tym fantem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pakos Opublikowano 11 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 (edytowane) hmmm no ja miałem tak w e39 530d kombi z 99 roku. Przyczyną był walnięty sterownik skrzyni biegów. Jeździłem autem coś ponad dwa lata i nie było problemów. Raz wjechałem w dziurę i w tej samej chwili skrzynia przełączyła się w tryb awaryjny. Po pewnym czasie to się nasilało, aż doszło do tego, że nie było dnia, żeby się nie włączył tryb awaryjny. Wymieniłem sterownik, kupiłem używany (coś około 100zł) szybka wymiana i po problemie. Jeździłem ponad rok i ani razu się nie włączył tryb awaryjny P.S. Pamiętam, że INPĄ było trudno zdiagnozować problem, (wyświetlało tylko, że tryb awaryjny, ale nie wskazywało przyczyny) ale znajomy elektryk poprzeglądał instalację i powiedział, że jedyne wyjście to walnięty sterownik (no i trafił z diagnozą) Edytowane 11 Października 2014 przez Pakos 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 12 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 przyczyn może być wiele, od jakiegoś czujnika do sterownika a w najgorszym wypadku skrzynia, czasami wystarczy tylko wgrać nowy soft do skrzyni i problem znika.. też teraz działam z e39 w której skrzynia jest w trybie awaryjnym a jedyny błąd to "ograniczenie prędkości", w tygodniu zrobie jej update i zobaczymy czy problem zniknie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgibniew Opublikowano 12 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 Grzesiek dałbyś radę to u mnie sprawdzić, czy to banał czy SB do wymiany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 12 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 musiałbyś podjechać do mnie to sprawdze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgibniew Opublikowano 12 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 Gdzie i kiedy możemy się spotkać? I jaka cena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 12 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 Wierzchowice Koło Głogowa, w tygodniu po 15, konkretny dzień możemy ustalić Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgibniew Opublikowano 12 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 A w łikendy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 12 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 Sobota też po 15 a w niedzielę to różnie Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj adamski Opublikowano 20 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2021 Witam grzesiek 2304 mam te sam problem, czy tez moge sie zglosic na rozwiazanke problemu , samochód jezdzi na jednym biegu na 3-ce , pacjent - BMW E39 2.5D M57 TOURING M PAKIET 6 CYLINDROW RZĘDÓWKA , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi