piotrjeruzal Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 silnik m-30 po remoncie coraz bardziej zaczyna kopcic Prosze o pomoc w w/w sprawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 zawsze jak jest cos oryginalnie złozone to chodzi dobrze.remont moze pomóc,ale nie zawsze.w oplu kadecie 2.0 zrobiłemj remont silnika i chodził dobrze,ale po pewnym czasie( ponad 100 km po remoncie) znowu zaczął kopcic.lepiej kupic drugi silnik z niemiec i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyzio 735 Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2007 mi zaczela woda ""gdzies" uciekac i zaczynala juz dymic. pomyslalem ze to wina uszczelki pod glowica. po odkreceniu kolektora ssacego zauwazylem ze uszczelniacze na zaworach do wymniany. kupilem nowe zlozylem wszystko do kupy. 1 odpalenie a tu szok!!! dymi strasznie!!! myslalem ze z tlymika olej sie wypala ktory jak byly stare uszczelniacze nagromadzil sie. wiec jezdzilem. ale zauwazylem ze plyn dalej ubywa co gorsze olej tez i to szybko po 500 km musialem dolac. kupilem nowa glowcie po beemy po wypadku z niemiec. i dobrze jest. dymi ci a olej bierze??? [ Dodano: 14 Luty 07, 20:31 ] mi zaczela woda ""gdzies" uciekac i zaczynala juz dymic. pomyslalem ze to wina uszczelki pod glowica. po odkreceniu kolektora ssacego zauwazylem ze uszczelniacze na zaworach do wymniany. kupilem nowe zlozylem wszystko do kupy. 1 odpalenie a tu szok!!! dymi strasznie!!! myslalem ze z tlymika olej sie wypala ktory jak byly stare uszczelniacze nagromadzil sie. wiec jezdzilem. ale zauwazylem ze plyn dalej ubywa co gorsze olej tez i to szybko po 500 km musialem dolac. kupilem nowa glowcie po beemy po wypadku z niemiec. i dobrze jest. dymi ci a olej bierze??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2007 nie jak po remoncie w oplu zrobiłem i to ponad 100 tyś km to dopiero zaczął dymic ale przy predkosci 160 km/h olej juz wtedy brał i to zdrowo.ale na szczescie nie mam juz tego problemu bo go sprzedałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi