beryl Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 EPILOG :mrgreen: tak jak przypuszczałem, cała wina klepania w M40 to za małe cisnienie oleju na hydroreg. Wymieniłem panewki korbowodowe, które notabene były wywalone (główne dobre), na co wcale praca silnika by nie wskazywała. Po wymianie na początku nic, ale po paru kilometrach na drugi dzień cisza, wszystko dopięte. Nie ma co sie rozpisywać. Mam nadzieję, że komus to się przyda i nie będzie szukał powodu w oleju, bo ten to ma akurat małe znaczenie, przy okreslonych przebiegach. Można jeździć nawet na mineralu byle silnik nie gubił ciśnienia na wale, albo pompa niedomagała. Silnik jak silnik, może nie jest udany, ale jak wiadomo co i jak to można doprowadzić go do kultury. PS nie lejcie żadnych mobili, castroli, i innych drogich olei. bo to wam nic nie da. Nie wiem dlaczego nie mogę odkopać starego tematu, uporczywie mi edytuje :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 Droga taka przyjemność ?? pytanie_bmw Coraz więcej dziwnych dźwięków emituje moje <bmw> 1.6 M40 :shock: Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bmw316i Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 moje m40 gwiżdże jakby miało turbo :DDD <bmw_1> nie ma to jak <bmw> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beryl Opublikowano 13 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 Droga taka przyjemność ?? To zależy czy zrobisz too sam, czy mechanik. Same graty to 800 wałek, dzwigienki, hydroreg. 70 pastylki zaworowe 40 uszczelka miski 130 panewki Tyle mnie to wyniosło + co nieco oddałem innym za robote Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRYCIU Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2007 To to fakt ze droga zabawa! Ale teraz bynajmiej masz spokuj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2007 tak wymiana panewek dużo daje i najlepiej jak juz zaczyna sie cos dziac to szybka wymiana zeby nie trzeba było robic szlifu wału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2007 Ok thx za info - już zaczynam zbierać :mrgreen: Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2007 ....... 800 wałek, dzwigienki, hydroreg. 70 pastylki zaworowe 40 uszczelka miski 130 panewki to jednocześnie zmieniałeś "górę" i panewki :?: :?: to skąd wiesz że same panewki by pomogły i po co "górę" robiłeś :?: :?: trochę mało przejrzyście napisałeś :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2007 jak wymieniac panewki to i pierscienie odrazu no i uszczelniacze zaworów.lepiej zrobic raz a konkretnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beryl Opublikowano 15 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2007 to jednocześnie zmieniałeś "górę" i panewki :?: :?: to skąd wiesz że same panewki by pomogły i po co "górę" robiłeś :?: :?:trochę mało przejrzyście napisałeś :roll: no właśnie, poprzedni wątek nie chciał się podnieść tylko edytował i dlatego taka dezinformacja. Głowicy nie zdejmowałem, to jak miałem wymienić pierścienie Góra czyli hudraulika sama, a wymieniałem, bo miałem tak zjechany wałek i dzwigienki jak ..... a nie powiem jak. Po wymianie samej hydrauliki dalej cykało, po wymianie panewek jest cisza, więc chyba teraz wiadomo o co chodzi w tym silniku :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi