Michu Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 Witam . Większość osób sceptycznie nastawiona jest do specyfików sprzedawanych w marketach , mających "polepszyć osiągi naszych rydwanów Ostatnio przetestowałem taki preparat jakim był "Środek do czyszczenia wtrysków silników benzynowych" Do tej pory najczęściej jeździłem na LPG i unikałem jazdy na PB , gdyż nie była ona przyjemna . Ciągłe szarpanie przy przyspieszaniu , falujące obroty ....ehhh Zakupiony owy czarodziejski preparat i od razu zaaplikowałem dawkę dolewając go da paliwa . Po około 20 km silnik ożył :mrgreen: Minęły jego dolegliwości , wkręca się na obroty itd :idea: wielkość efektu odczuwalnych zmian zależeć będzie napewno od ilości nagaru i postępowanie zapiekania wtrysków przez ciągłą jazdę na LPG :idea: Koszt takiej buteleczki to jedyne około 19 zł ( w PRAKTIKERZE ) W instrukcji możemy przeczytać iż zawartość opakowania<250ml> wystarcza na 60 litrów paliwa , a stosuje się go średnio co 10 tys km Narazie nie zauważyłem żadnych efektów ubocznych , a raczej same plusy :arrow: więc polecam <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomski Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 Sam dolalem kiedys cos podobnego.Roznicy nie zauwazylem ale napewno cos dalo i przeczyscilo.Ktos to przeciez musi testowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esiue30 Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 ja osobiscie nie wierze w takie specyfiki ale skoro tobie tak mocno pommogło to i ja moze spróbuje tyle ze ja coprawda jeżde na pb jakieś 25% drogi ale spróbowac można 20zł to nie pieniadz pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michu Opublikowano 12 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 Mocno , nie mocno ..... ale odczuwalna różnica jest . Wiem że odkąd moje autko jest w PL , czyli 10 lat , to nikt do wtrysków nie zaglądał . Więc miały prawo trochę zapyzieć :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi5 Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 mi to tez pomagało w peugeocie po dolaniu silnik lepiej pracował i lepiej sie wkrecał bez zadnego szarpania, powiem ze na stacji orlen ten preparat kosztuje 15zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 ja jezdze na pb cały czas i mysle nad tym zeby tego specyfiku dolac.zobaczymy jak to bedzie...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRYCIU Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 Witam! to moze i ja sobie coś takiego wleje moze tez sie polepszy! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoCureK Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 Mi w lanku pomaga okresowe lanie dykty (denaturatu). Alkohol w czystej postaci dobrze neutralizuje wodę i rozpuszcza różne dodatki extra ze stacji tankowania. Cenowo to znaaaaacznie taniej wychodzi. Podobny specyfik nie pomógł tak jak fioletowa. Sam widziałem zresztą jak w mrozy przy moście szczytnickim takich dwóch łoiło to cudo i świetnie się trzymali, krew rzadsza i było im coool! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meles Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 Ja w swoim samochodzie zaaplikowałem taki specyfik firmy STP. Bardzo polecam. Osoba, której oddałem wtryski później do czyszczenia oddała mi wtryski i powiedziała, że dycha się należy, bo trzeba je tylko było z zewnątrz wyczyścić. Byłem też w Jetronic'u na badaniach przed i po zalaniu tego preparatu i samochód lepiej dało się ustawić bo wtryski równomierniej rozpylały. Można jeszcze coś takiego użyć w następujący sposób: UWAGA!!! AUTOR PONIŻSZEGO TEKSTU NIE PONOSI ODPOWIEDZIALNOŚCI ZA SZKODY LUB USZKODZENIA JAKIE MOGĄ WYNIKNĄĆ Z ZASTOSOWANIA PONIŻSZEJ METODY!!! Ten sposób został przeze mnie wypróbowany i osobiście nie zauważyłem żadnych negatywnych skutków. Silnik pracuje równiej na wolnych obrotach; wcześniej silnik delikatnie szarpał na obr. biegu jałowego, teraz mogę na kolektorze położyć ołówek i nie ruszy się z miejsca. Przy "przegazówkach" przy zmianie na niższy bieg szybciej reaguje na pedał gazu. Nie testowane w samochodach z instalacją LPG!!! :arrow: Nagrzewamy silnik jeżdżąc spokojnie i wjeżdżamy na jakieś odludnione miejsce. :arrow: Nie gasząc silnika odłączamy przewód od regulatora ciśnienia paliwa (tak aby jego jeden koniec został wam w ręce a drugi podłączony do kolektora dolotowego) i jego końcówkę (tą, która została nam w łapce) zanurzamy w buteleczce. :arrow: Końcówkę zanurzamy delikatnie, tak aby nie zalać płynem silnika. :arrow: Czekamy aż wszystko zostanie wciągnięte, podłączamy przewód na miejsce (wszystko musi być sprawnie i szybko robione, więc najpierw sprawdźmy, czy przewód da się łatwo odłączyć i buteleczka z preparatem jest w zasięgu ręki) i gasimy silnik. :arrow: Czekamy jakieś 15-30 min (zależy ile kto ma cierpliwości). Po czym uruchamiamy silnik i patrzymy jak nasz samochód stawia zasłonę dymną. :arrow: Czekamy aż z rur wydechowych przestaje lecieć gęsty biały dym (dlatego musimy znaleźć placyk z dala od jakichś zabudowań). :arrow: Jeździmy spokojnie po placyku i patrzymy czy silnik zachowuje się normalnie. :arrow: Cieszymy się z silnika w lepszej kondycji. PS. Jeżeli ktoś chce więcej informacji, to proszę bardzo: :arrow: Seafoam - thread I. :arrow: Seafoam - thread II. :arrow: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sowa Opublikowano 23 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2007 Ja w swoim samochodzie zaaplikowałem taki specyfik firmy STP. Bardzo polecam. Będąc wczoraj w molochach na zakupach, oglądałem w/w specyfik, tylko biorę STP w butelce czarnej i pisze "Do czyszczenia wtrsków i układów paliwowych" potem biorę czerwoną i to samo, niebieska i biała też doskonale się do tego nadaje :?: :?: :?: :? Również słyszałem że ten specyfik jest dobry ale który... :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OpTo Opublikowano 23 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2007 no wlasnie ja wlalem takiego specyfiku firmy shell do mojej i co ?? i zaczela dymic na czarno http://forum.maxbimmer.pl/topics19/e30-problem-z-benzyna-vt3881.htm ... silnik nadal dziwnie pracuje dolalem 15l paliwa wyjezdze i zobaczymy ale podejrzewam zapchany filtr paliwa ewentualnie wymiana swiec ogolnie musialo syf ruszyc ... wiec jezeli ktos nie jest pewien czystosci swojego ukladu paliwowego to raczej nie polecalbym takiej zabawy bo moze okazac sie to kosztowne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz318is Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2007 Ja tez myslalem nad tym specyfikiem. chyba sobie kupie. tylko teraz mam pytanie do MELES. za ile mam zatankowac pb i ile wlac tego specyfiku na jaką ilkosc benzyny ile specyfiku? pozdrawiam <bmw_1> <bmw> <bmw_3> aha zapomnialem.. co robi ten specyfik? wiem dobrze dziala na wtryski. mozecie mi troche wytlumaczyc bede wdzieczny, zawsze wole wiedziec na przyszlosc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2007 .... tylko teraz mam pytanie do MELES. za ile mam zatankowac pb i ile wlac tego specyfiku na jaką ilkosc benzyny ile specyfiku? ...... zawsze napisane jest na butelce na ile litrów benzyny jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi