donkol Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 Witam ostatnio cos moja bmka kuleje jak odpalam ja to odpala pyrcha i jak dodaje gazu zero reakcji i jakby paliwa brakowalo obroty spadaja do 500 400 tys. i albo po 4 sek. zalapie i zacznie normalnie chodzic albo zgasnie i jak 2 raz odpale to chodzi normalnie. I dzis pojechalem troche na benzynie i tez jakby mocy jej ubylo mulowata na 2 powyz. 4 tys jakby mulowata sie robila i troszkie zmuli i ciagnie dalej ale cos slabo jak na 2.0 litrowy silnik help czyzby wtrysk padl ktorys ?? czy lapie lewe powietrze i ubywa mi benzyny ale to chyba wina ze zle pokazuja zegary lub plywak kulawy w baku. Jak sprawdzic dlaczego bmka jest taka mulowata ?? diagnostyka silnika ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mack` Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 donkol, podobne obiawy mam tzn mialem dzis juz lepiej pies byl pogrzebanyw sondzie lambda choc wszyscy obstawiali w silniku krokowym dzis wyciagnalem wtykcze od sondy i wylało mi sie z wtyczki z 5 ml wody ;/ pff jak co gdzie nie wiem nie wnikam puki co jezdze bez sondy i dziala !! auto normalnie smiga choc pewno sie odbije to na spalaniu zaraz znow na kanał myk myk suszarka i wtyczki susze jakos ;/ i sie i okaze co to bedzie dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaspri84 Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 donkol- a jak sie baBUNIA zachowuje jak wkreci juz obroty?? np.pow.3000? bo z tego co obserwuje to wiecej osob ma z e30tkami problemy ktore mają mniejsze lub wieksze ale wspolne powiązania. u mnie niezaleznie od tem. silnika na niskich do 2500-3000( na bp.) przerywa i sie muli ale jak juz przekroczy to sama slodycz Jak do tej pory nikt mi nie pomogl i nie mam pojecia co u mnie sie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donkol Opublikowano 12 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 Pamietam jak kupilem ja to na bp powyzej 3500 robila sie masakra wkrecal sie super az do odciecia a teraz lipa mulowate auto ostatnio jakies zwykle civic odeszlo mi na swiatlach wstydze sie scigac na swiatlach moja bmka nawet przegralem z fiatem bravo 1,4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaspri84 Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 sluchaj ,nie wiem co ci doradzic ale zacznij od najprostrzej sprawy tzn. sprawdz swiece. Skoro masz takie obiawy jak opisales to mi sie od razu skojazylo ze moze nie pali na wszystkie gary i dlatego muli obrotami,gasnie,niekreci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donkol Opublikowano 29 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2007 Problem czesciowo rozwiązany lapal lewe powietrze prze gume kolo przeplywomierza narazie gume poklejilem i jest lepiej ale musze ja wymienic na nowa wiecie ile kosztuje ???? Ale nadal mam problem jak gasze auto gaz/benzyna tez ale mniej i za jakies 10 15 min odpalam auto odrazu nie odpala albo odpali ale sie dlawi i gasnie i za 2 razem odpala odrazu. Wydaje mi sie ze musze zamontowac odciecie gazu tak aby podczas odpalania nie zasysal gazu i benzyny ale gdzie we wrocku mi takie cos zamontuja i za ile ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michu Opublikowano 29 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2007 Problem czesciowo rozwiązany lapal lewe powietrze prze gume kolo przeplywomierza narazie gume poklejilem i jest lepiej ale musze ja wymienic na nowa wiecie ile kosztuje ???? nr 8 :?: :!: 13 71 1 708 834 :!: Podobna rura jak w M10 Nowa sztuka około 80 zł <bmw_1> Do kupienia w jakimś serwisie :wink: np STANDO , B&W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi