vanos320 Opublikowano 23 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2014 Cześć chłopaki. Pytanie nie w temacie BMW, ale dotyczące oleju. Kupiłem hondę, ale ktoś po remoncie silnika zalał 15w40. I tu moje pytanie : Mogę zrobić płukankę i zalać 10w60? (p.s silnik po remoncie, więc nie kopci jak większość hond) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpadyzor71 Opublikowano 23 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2014 Taki olej powinno się lać po remoncie (na dotarcie) ale następna wymiana to już normalny olej. Spokojnie możesz zalać 10w60. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
galone Opublikowano 23 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2014 a ile przejechales na tym 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vanos320 Opublikowano 24 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 niecałe 10 tyś. Przed zimą będę zmieniał olej, Dzięki za info! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 24 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 (edytowane) To już trochę dużo przejechałeś lepiej zmień już... Wyczytałem,że docieranie to ok 2500tyś.km i wystarczy a ty chcesz przejechać cały okres od wymiany do wymiany...Nie szkoda Ci remontu ? Ja docierałem 2tyś tylko u siebie. Edytowane 24 Września 2014 przez Georgii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponury Opublikowano 24 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 Wymieniaj, po remoncie na mineralce robi sie ok 3 tyś. Ten olej strasznie zasyfia silnik nagarem, zwłaszcza jak silnik sie nie dogrzewa, miesza się z para wodną i tworzy szlam. Zwłaszcza pod pokrywą klawiatury rozrządu tego syfu dużo sie zbiera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vanos320 Opublikowano 24 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 Ok ok. bede lał valvoline 10w60 ale przed tym jeszcze płukanka valvoline'a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi