Zgibniew Opublikowano 15 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 (edytowane) Kolejna z d...y wzięta fotorelacja, ale może komuś się przyda. Demontujemy licznik, ściągamy plastiki drewnopodobne (czy jakie kto ma). Najlepieś ściągnąć je palcami przynajmniej się nie porysują: Teraz odkręcamy osłonę: Ściągamy osłonę wcześniej odłączając kable przy włącznikach świateł podstawowych i halogenów. Zabieramy się za ściągnięcie licznika. Odkręcamy dwie śruby i odpinamy okablowanie, z lewej i prawej strony i wyciągamy liczydełko. Następnym krokiem jest otwarcie licznika. Używamy wąskich szczypiec, przekręcamy zatrzask i mocno go wciskamy, tak żeby nie wyskoczył. Mi po wciśnięciu trzech (dwóch bocznych i środkowego) licznik się otworzył: Teraz przeciskamy ramki i osadzamy je na miejscach. Przy alu wystarczy lekko wystające ranty zagiąć zapalniczką. Jednak są też takie które trzeba kleić, więc kleimy. Ja zakładałem aluminiowe, więc miałem ułatwione zadanie. Po wykonaniu wszystkich operacji składamy wszystko w odwrotnej kolejności. Oto efekt końcowy: POWODZENIA! Edytowane 22 Listopada 2016 przez Zgibniew 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 15 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 popsułeś licznik............. paliwo na maxa???????????????? :4::4: i liczniki są te same w x5 e53 i e38 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgibniew Opublikowano 15 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 popsułeś licznik............. paliwo na maxa???????????????? Skleiłem wskazówkę kropelką dla większego komfortu psychicznego :twisted: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 19 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 Również ramki zrobiłem tylko trochę wcześniej wygląda świeżo i jest przyjemne dla oka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi