Forlorn Opublikowano 13 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2014 (edytowane) Siemka jestem Paweł i zaprosił mnie tu mój kumpel Folly. Moja historia z motoryzacją zaczęła się wcześnie. Na początku motory później pierwsze upragnione 4 koła w postaci fiata 126p. Długo nie po trwało i udało mi się kupić e30 cabrio w automacie. Jako że jeździłem po samochody do niemieć cena była okazyjne lecz samochód miał więcej wad niż zalet. Gdy do prowadziłem już ja do porządku żywot jej zakończył mój kolega który pierwszy raz jechał automatem. Jako że potem pieniędzy nie było przesiadłem się na kadeta gsi ale po jeździe e30 cała reszta to dorożki sprzedałem padline i kupiłem jeszcze gorszą e36 zielona nie miałem serca patrzeć jak gnije u Wolfganga na placu. Ponownie długo nie po jeździłem i auto poszło do Żyda.(za długa historia by opowiadać). Po wielu latach znów po wróciłem do BMW z czego bardzo się cieszę. Jako że moja astra umierała szybko musiałem coś kupić i nadarzyła się okazja E46 323i pełna historia serwisowa mało jezdzona (prawie 6 miesięcy stała) grzech było nie kupić. Okazało się że dostałem kolejną lekcje. Nie kupuje się samochodu co długo stał. Pierwsza jazda próbna super cisza nic nie stuka, jedyna wada to słaby ręczny a raczej jego brak. Oczywiscie pierwsze co zrobiłem to hamulce poszly nowe klocki tarcze i okladziny.Po kilku dniach intensywnego użytkowania wszystko wypłynęło. Pękł zbiorniczek przy chlodnicy, i to nie on był przyczyną o czym się przekonałem po wymianie. Winowajca to korek na szczęście spuchla tylko lekko chłodnica i rozczelnil się nie oryginalny zbiorniczek drugi już zakupiony w bmw razem z korkiem. Drugie to zawieszenie to jak zaczęło walić jest nie do opisania. Wymiana gum na przodzie ucieszyła lekko auto. Jako że lubię mieć auto ok wymieniłem również sprężyny i amortyzatory z przodu i z tyłu wszystko z sasch. Zostało jeszcze kilka rzeczy do zrobienia i kilka juz zrobionych o których nie pisałem. Cel jest jeden samochód będzie raczej stock bez modów ma jeździć jak przystało. Może pójdzie ładne koło ale pierwsze to podpora wału i tuleje na 100 % 9. Miło będzie mu dołączyć do ludzi którzy kochają auta ze śmigłem i to nie ważne w jakim stanie. Edytowane 13 Września 2014 przez Forlorn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgibniew Opublikowano 13 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2014 :bry:bmw_2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hary33 Opublikowano 13 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2014 bmw_2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek Opublikowano 14 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2014 :bry::bry::bry: bmw_2bmw_2bmw_2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 17 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2014 bmw_2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi