Simon Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2007 Podjechałem pod sklep i po powrocie odpalił na 2s i padł? Miał ktoś jakieś przeboje w tym stylu? Nic jeszcze nie zaglądałem bo zimno, myślałem że jakoś paliwa brakło ale zalałem mu 5l i lipa. Czy jak my braknie bajury do długo trzeba kręcić żeby załapał? Mowa o benzynie 1.6i M 40. Dopiero co jest po wymianie uszczelki pod głowice ale nigdy przedtem nie było problemów z odpalaniem i tym podobnych? :?: Pozdro. <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IeS Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2007 Miałem kiedyś taką akcję w E30 - podjechałem w nocy pod kino a po wyjściu już nie odpaliła. Dobrze że do domu nie miałem aż tak daleko. Pompka paliwa okazała się padnięta. Nie szarpał Ci ostatnio albo nie chciał zapalić? Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2007 ja miałem to samo tylko że pod kościołem.przyjechałem,pomodliłem sie i do jechania a ty na chwile zapalił silnik i zgasł.to ja go dalej próbuje zapalic i nic,ale zawsze jak przekrece kluczyk to pompka bzyknie a tu nic.niestety padła i to pod kosciolem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nibiru Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2007 Ja miałem i mam podobną sytuację w mojej E30 M10-otóż po wymianie uszczelki pod głowicą auto zaczęło się dziwnie zachowywać-jak postoi powyżej 2 dni lub pół doby przy niskiej temperaturze to są straszne problemy z odpaleniem...kręci ale nie łapie-rozwiązanie: przekręcam kluczyk na start, czekam minutkę, energicznie tak z 5 razy pompuję pedał gazu (tzn w moim silniku gaźnikowym) i przekręcam kluczyk dalej, jak nie odpali to znowu kluczyk na pozycję start-czekanie minutę i do skutku....i w moim przypadku kiedy auto zapala-chodzi dosłownie 2-3 sekundy i gaśnie...po czym dalej normalnie już pali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRYCIU Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2007 Witam! Ostatnio jechałem do szkoły i po przejechaniu 2 km jak wrzuciłem na luz auto zgasło! Ale odpaliło bez problemu! A teraz jak postoi ze 2 dni o tez odrazu nie zapala musze go troche pokrecic! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2007 Ja kiedys mialem tylko taki przypadek ze zjezdzajac z autostrady wrzuciłem sobie na luz tak przy predkosci 120-140 zeby dotoczyc sie do zjazdu a tu niespodziewanie wszystkie kontrolki sie zapaliły i auto zgasło ...... (lekkie przerazenie) ..... zatrzymałem sie na poboczu ale buma odpaliła bez problemu i pojechałem ... do tej pory nie wiem czym to mogło byc spowodowane benzyny było pół zbiornika :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Simon Opublikowano 12 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 Jeszcze nic nie sprawdzalem ale dolalem bajury i sporo sie nakrecilem bez skutku, do tej pory chodziło dobrze i zawsze paliło. Objawy tak jak by nie dostawał paliwa, na chwile obecna nie mam klucza do swiec ale stawiam na pompke. Jak już zrobilem tą uszczelke to padło cos innego co za pech. 8) Dzieki za pomoc Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zygi Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 miałem e30 1,6 90rok po przejechaniu 80km zatrzymałem się pod sklepem i zgasiłem silnik po minucie wróciłem i już go nie odpaliłem. pompa podawała paliwo i wyglądało że powinien zapalić ale nawet się silnik nie odezwał.okazało się że wymieliło zęby na pasku rozrządu na szczęscie nie uszkodziłem silnika i po wymianie paska jezdziłem dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łazik Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 Jeszcze nic nie sprawdzalem ale dolalem bajury i sporo sie nakrecilem bez skutku, do tej pory chodziło dobrze i zawsze paliło. Objawy tak jak by nie dostawał paliwa, na chwile obecna nie mam klucza do swiec ale stawiam na pompke. Jak już zrobilem tą uszczelke to padło cos innego co za pech. 8) Dzieki za pomoc Pozdro. ściągnij przewody zasilające listwę wtrysków[od strony kierowcy pod dolotem] i sprawdż czy podaje tA benzynę. jak chcesz to podjedż jutro do mnie na ślężna to pogadamy,ja jestem tam od rana tylko nonstop zapominam ci o tym poinformować :wink: .sprawdż też tą wtyczkę która idzie zaraz pod listwą mi się kiedyś często luzowała no i czujnik na wale może się poluzował i nie daje impulsu :roll: .pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi