szocha1991 Opublikowano 6 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2014 (edytowane) Witam. Dzisiaj walcze z reflektorami przód w e46 z ksenonem, będzie BH i ringi, ale nie o tym, podczas demontażu złamałem ? albo po prostu wypadła mi pewna część i teraz nie bardzo wiem jak ją ponownie zamontować, dla przykładu rozebrałem drugą lampę, udało się nic nie uszkodzić i teraz wiem o czym mówię, ale nadal nie wiem jak to zamontować w drugiej lampie, i co to jest, za co to odpowiada? Jakiś znawca jest na forum? PROBLEM ROZWIĄZANY: Kolega z inego forum dał odpowiedź: "Nie jest Ci to konieczne. Służy do przestawiania przesłony soczewki Europa(asymetryczne z doświetlaniem prawej strony) <-> USA(symetryczne)" Tak czy inaczej udało mi się to naprawić, wiec jest tak jak fabryka przykazała EDIT: Dzień kolejny, rozbieram sobie drugi reflektor, myślę, pójdzie jakoś bo to już drugie podejście. I zonk. Zabieram się za odkręcanie ksenonu a tam zamiast zwykłego TORXa, jakiś torx ze szpikukcem, czyli zwykłym śrubokretem typu torx 20 nie dojdę, jak sobie poradzić? Są jakieś specjalne torxy z dziurką na środku? Edytowane 7 Września 2014 przez szocha1991 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lijo Opublikowano 7 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2014 Sa takie torxy z dziurą w srodku. Nawet takie mam Jak masz mini wiertare i Ci sie chce to mozesz zeszlifować ten trzpień ale jest to kupa roboty i możesz uszkodzić pozostały profil torx'a we łbie śruby. Zegrmistrzowska robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szocha1991 Opublikowano 7 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2014 Znalazłem i w swoim zestawie, torxy z dziurką, na szczęście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi