Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rozbiórka reflektoru - co jest co?

szocha1991

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Dzisiaj walcze z reflektorami przód w e46 z ksenonem, będzie BH i ringi, ale nie o tym, podczas demontażu złamałem ? albo po prostu wypadła mi pewna część i teraz nie bardzo wiem jak ją ponownie zamontować, dla przykładu rozebrałem drugą lampę, udało się nic nie uszkodzić i teraz wiem o czym mówię, ale nadal nie wiem jak to zamontować w drugiej lampie, i co to jest, za co to odpowiada? Jakiś znawca jest na forum?

jEidfQB.jpg

PROBLEM ROZWIĄZANY: Kolega z inego forum dał odpowiedź: "Nie jest Ci to konieczne.

Służy do przestawiania przesłony soczewki Europa(asymetryczne z doświetlaniem prawej strony) <-> USA(symetryczne)"

Tak czy inaczej udało mi się to naprawić, wiec jest tak jak fabryka przykazała :)

EDIT: Dzień kolejny, rozbieram sobie drugi reflektor, myślę, pójdzie jakoś bo to już drugie podejście. I zonk. Zabieram się za odkręcanie ksenonu a tam zamiast zwykłego TORXa, jakiś torx ze szpikukcem, czyli zwykłym śrubokretem typu torx 20 nie dojdę, jak sobie poradzić? Są jakieś specjalne torxy z dziurką na środku?

Qg9ZR3e.jpg

Edytowane przez szocha1991

Sa takie torxy z dziurą w srodku. Nawet takie mam :)

Jak masz mini wiertare i Ci sie chce to mozesz zeszlifować ten trzpień ale jest to kupa roboty i możesz uszkodzić pozostały profil torx'a we łbie śruby. Zegrmistrzowska robota.