Łukasz21 Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2007 niedawno kupiłem bmw e30 20i.zauważyłem niewielki ubytek płynu chłodzącego i niewielki ubytek oleju (auto na gazie)przy czym spaliny nie są zabarwione na niebiesko,lecz nawet na ciepłym silniku przy 1500 obr. wyziewa duzo jasnego dymu (czyżby uszczelka)nie mogę zlokalizować krokowego(w samochodzie!)gdzie on może być? za pomoc z gózy dzięki!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IeS Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2007 Element nr 5 ale korkowy nijak się ma do ubywających płynów. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2007 pewnie to para wodna, jezeli jeszcze auto jest na LPG to nawet na cieplym silniku tez moze byc zalezy czy robicz krotkie czy dlugie odcinki jak jezdzic, jak krotkie to woda nie zdazy odparowac z wydechu ale zawsze mozesz sprawdzic stan plynow i jak wygladaja, to ze jest ubytek t onic zalezy jak maly i po ilu kilometrach sproboj zauwazyc czy ten dym leci swobodnie do gory czy snuje sie po ziemi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2007 na 99% ten silnik nie ma krokowca bo to LE-jetronic czyli manualny komp, ja tez mam takie auto 323 "84 :roll: :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz21 Opublikowano 11 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2007 gdy dodaję gazu to spaliny unoszą się ku górze.mam ustawione wysokie obroty na bęzynie ok.1500 na gazie też w tych granicach.jak to wyregulować?.krokowego faktycznie brak.zużcie płynu ok. 1,25l na 700km. :shock: [ Dodano: 11 Luty 07, 11:48 ] mam jeszcze jeden malutki problem o średnicy 0,5cm.zna ktoś kogoś kto umie spawać aluminium.okolice warszawy. :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi