kaspri84 Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2007 Juz kiedys pisalem ale problem sie poglebil wiec ponawiam prosbe o pomoc. Moja E30 m20 dziwnie zachowuje sie na nizszych obrotach tj. do 2500-3000 obr przy docisnieciu gazu (na wet nie na max,wystarczy troche aby dynamiczniej ruszyc) auto jakby sie dlawilo,przerywalo,podduszalo! Sprawa znika przy wyzszych obrotach tj. 3500-i w gore,wtedy jest naprawde lepiej niz dobrze:) Wczesniej dzialo sie tak tylko jak jezdzilem na benzynie,teraz mam wrazenie ze to samo zaczyna sie dziac rowniez na gazie ale delikatniej odczuwalne.(niejestem pewien,bo bmw odebralem z warsztatu po dwuch miesiącach reanimacji i gaz byl bardzo mocno skrecony wiec jest mul) Mialem juz wczesniej e30 z identycznym motorem tylko bez gazu tj.(2litry) i obecna w gornych zakresach obr. jest o niebo szybsza co ma odzwierciedlenie na ulicy gdyz ciolem sie z dwoma kumplami ktorzy mają 2.5L pod nogą(jeden iX) i sie dziwili jak moja idzie i ze nie mogli jej uciec. Wsadzone mam 2strumienice,filtr sportowy,weglowy owal K&N i tyle z modyfikacji ktore sam wprowadzilem.Czym moze byc spowodowane zachowanie mojego bmw? Czy problem tkwi w filtrze i stumienicach ktore na niskich obr.go dlawią,a moze wina starych swiec? albo filtr paliwa? moze komputer byl przeprogramowywany i ktos cos spartolil , W ktorą stronę mam sie skierowac by choc o krok zblizyc sie do problemu??? Bo ze to taki urok mojego bmw to nieuwierze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryniek100 Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2007 a sprawdz sonde i kable od swiec,pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2007 I przepływomierz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sowa Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2007 Myślę, że to wina stożka. Załóż (jak masz) oryginalną puszke z fiłtrem, sprawdż szczelność dolotu, przepływkę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaspri84 Opublikowano 12 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 wina stozka to nie jest napewno gdyz mam go od niedawna a wczesniej jezdzilem na zwyklym i bylo to samo a reszte posprawdzam,dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OpTo Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 ja w swojej mam podobnie dusi sie ale tylo na gazie wiec sam juz nie wiem ;| przeplywka sprawdzona uszczelnione wszystko, jheszcze pojade sprawdzic na komputer mieszanke na lpg i ewentualnie powymieniam filtry itp. dam znac jaki efekt tych zabiegow pozdr!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi