DEJW Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Witam.Jestem nowym posiadaczem BMW E39 2002r (M54 525i).W moim aucie wycieka olej z lewej strony silnika.Gdzieś pod kolektorem? Oprócz tego przy prędkości około 80km/h słychać dziwne buczenie w silniku. Szukam jakiegoś dobrego mechanika we Wrocławiu. Stary do wycieku dołożył dziwne dźwięki dochodzące z komory silnika. Z góry dziękuję za pomoc. DEJW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pirooz Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2014 CzAkSs Ci pomoże albo skieruje do kogoś kto da radę aczkolwiek czynił już takie cuda z autami z forum że pewnie wodę w wino też umie zamieniać http://www.maxbimmer.pl/showthread.php?t=23915 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Wyciek po lewej to standard dla M54. Trzeba wymienić uszczelkę pod klawiaturą i będzie gitara, a jeżeli chodzi o jakieś odgłosy to już trzeba mechaniora najlepiej takiego który robi przy bmw na codzień. Ja mogę polecić Leo ( u Czakssa nie miałem okazji być, ale słyszałem tylko dobre opinie). Leo uszczelkę u mnie razem z regeneracją vanosów ogarnął błyskawicznie a auto zrobiło się sporo żwawsze no i nie śmierdzi już spalonym olejem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEJW Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Wyciek po lewej to standard dla M54. Trzeba wymienić uszczelkę pod klawiaturą i będzie gitara, a jeżeli chodzi o jakieś odgłosy to już trzeba mechaniora najlepiej takiego który robi przy bmw na codzień. Ja mogę polecić Leo ( u Czakssa nie miałem okazji być, ale słyszałem tylko dobre opinie). Leo uszczelkę u mnie razem z regeneracją vanosów ogarnął błyskawicznie a auto zrobiło się sporo żwawsze no i nie śmierdzi już spalonym olejem Uszczelkę pod klawiaturą i pod kolektorem wymieniłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEJW Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Jestem nowym forumowiczem (zarejestrowany wczoraj). Jak się z nim skontaktować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pirooz Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Jestem nowym forumowiczem (zarejestrowany wczoraj). Jak się z nim skontaktować? Numer do CzAkSsa znajdziesz w linku który Ci podałem wcześniej. Do Leo napisz prywatną wiadomość albo szukaj numeru u klubowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Uszczelkę podstawy filtra oleju i odmę bo może pada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtas-chajek Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Jak chcesz to zapraszam Cię do mnie zobaczymy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 2 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 Ja stawiałbym na odmę, częto z niej coś wykapuje, a dziwny odgos pracy silnika też może świadczyć o jej nie drożności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leo Opublikowano 2 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 Jak masz czas i chęci podjechac nie ma problemu możemy ogarnąć co trzeba, wycieki zapewne masz standarowe jak to w m54 co do buczenia to trzeba dobrze poszukać bo w m54 buczeć może wiele rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zakst Opublikowano 18 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2021 Szanowny kolego. Miałem podobne objawy , buczenie przy szybkości 75-80 km. Samochód 530d z tego samego okresu. Radzę dokładnie sprawdzić przednie łożyska z piastą i wymienić. Niewielki koszt a efekt murowany. Szukałem w wielu miejscach a po wymianie spokój. Zgadzam się z opinią że trudno domyślać się co może być przyczyną buczenia. Najlepiej metodą eliminacji. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi