Zgibniew Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Witam, oprócz BMW do którego leję olej 5w40 posiadam też Astrę w której nie wiem jaki olej się znajduje. Opelek cierpi jednak na duży bark oliwki do stanu. Chciałbym zalać resztki 5w40 do tego co tam jest, ale nie wiem czego mogę się spodziewać po wymieszaniu olejów. Dodam, że Asteroida ma wytrzymać tylko do końca roku, przeprowadzić mnie, potem zaliczymy jakieś szutry i może jej samej uda się dojechać na złom.Pytanie brzmi dolewać czy się bać??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponury Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Dolewać, lepszy kujawski w silniku niz jego brak. Na poważnie to obstawiam że to asterka jedynka, zapewne na ośmiu zaworach, najepszy do tego olej to 10W40. Ogólnie oleje są mieszalne, nie jest to zalecane w codziennej eksploatacji ale nic sie nie stanie jak zrobisz mikasa. Najlepsze rozwiązanie idż do sklepu za 15 zł kup 1 litr oleju GM 10W40 - nie są to potężne pieniądze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgibniew Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Tak to Astra 1 1,7tds z silnikiem Isuzu. Nie będę inwestował w nią bo i tak pod koniec roku zakończy żywot. Mam jeszcze trochę oleju z dwóch wymian w BMW, to poczęstuję ją tym co mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Bezpiecznie będzie zalać 10w40 jak wyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szopu Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2014 W Seatowozie lałem Castrola - gdy się skończył a na zbyciu był Mobil, lałem Mobila 10w40. Lej spokojnie u mnie nie było żadnych niepokojących objaw to nie są salonówki w końcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi