Pirooz Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Cześć, Mój pracodawca planuje wymienić służbówki. Rozglądamy się za autem małym, wymóg konieczny - nowy z salonu, do około 40 000 netto i z kratką - zarejestrowany na 2 osoby. Przyznam że z punktu widzenia osoby, która będzie tym latać po Polsce wzdłuż i wszerz najbardziej zależy mi na mocnym silniku i godnym wyposażeniu. Spodobała mi się Kia Rio. Podobno może być w wersji VAN ale nie wiem ile taka przeróbka kosztuje (jutro jadę do salonu po więcej informacji). Zalety - w tej cenie można dostać fajny silnik benzynowy 1.4 z LPG 109 KM. I bardzo bogate wyposażenie w standardzie. Szefostwu przypadła do gustu nowa Toyota Yaris (premiera bodajże teraz w sierpniu) oraz Skoda Roomster (z racji dużej przestrzeni bagażowej). Yarisa muszę obadać w salonie - również popytać co zaoferują w tej cenie. Skoda nie bardzo mi się podoba z zewnątrz no i wewnątrz to też jest po prostu Skoda. Nudna Skoda. Yaris wydaje się interesujący pod względem stylistyki. Czy macie jakieś inne pomysły jakiej marce się przyjrzeć? Fiesta raczej odpada bo rozsądnie wyposażona przekracza budżet. Clio - tak samo. W zasadzie za cenę zbliżoną do mojej granicy dostaje się golasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgibniew Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Wiem, że żadnego auta na "F" się nie kupuje (Forda, Fiata ani Francuza), ale ja polecam przyjrzeć się Fiatowi Palio. Jak jeszcze pracowałem jako kierowca to przejechałem naprawdę wiele kilometrów i nic z tym pojazdem złego się nie działo, a nie oszczędzałem go. Teraz wiem, że taki fiacior z silnikiem1,2 benzyna pojedzie 200km/h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pirooz Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Zbysiu, tylko że tego auta już nie produkują Chyba że o czymś nie wiem. Z fiatów myślałem o Pandzie (obecnie jeździmy Puntami i mam dość) ale tak jak mówiłem - wyposażenie mnie nie zaspokaja Jutro wykorzystam to że jestem u rodziców w Bielsku i polatam po wszystkich salonach, chcę odwiedzić Kię, Skodę i Toyotę. Jak macie jeszcze ciekawe propo to dajcie info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgibniew Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Ale fopa, jak widać nie jestem za pan brat z Fiatem. Co do Toyoty to Yaris jest ok tylko, że mały (też taką kilka kilometrów przejechałem). Może zamiast inwestować w takiego małego ******pęda lepiej pomyśleć o Aurisie lub Corolli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pirooz Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Auris byłby super ale wykracza poza budżet. Maks 40 tys netto. Czyli jakieś 49-50 tys brutto. Taki jest budżet na każde auto. Dlatego szukam czegoś z segmentu B - Rio/208/Yaris/Punto/Polo/Fabia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szopu Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Yariską jeździłem prywatnie niedawno (Radwanice-Wrocław-Głogów), no i uczyłem się oraz zdawałem prawko nowym Yarisem w tamtym roku. 1.0 piecyk - kurde, naprawdę tym się przyjemnie jeździło. :lol: I spokojnie Pirooz kupisz w zakresie do 40 tysięcy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgibniew Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Jeszcze ode mnie: Najpopularniejsze auta z salonu do 40 tys. zł. Przegląd cen - Bankier.pl Auta do 40 tys. zł ? najtańsze na polskim rynku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pirooz Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Może komuś się to przyda Odwiedziłem dziś 3 salony - Toyota, Skoda i Kia. Przypomnę - szukamy auta segmentu B z kratką (czyli homologacja ciężarowa) które da nam możliwość odliczenia 100% VAT bez prowadzenia specjalnej ewidencji (tak gwoli ścisłości - dyktowane jest to zmianami w prawie które weszły w życie w kwietniu tego roku). Toyota na dzień dobry. Przed salonem stoi nowy Yaris. I już jest mój tak serio - przepiękne auto. Oprócz tego sprzedawca na dzień dobry słysząc słowa "firma gdzie pracuję chce kupić kilka nowych służbowych Yarisów" dał 15% upustu i zaproponował jazdę próbną Aurisem (model wyżej) ale z tym silnikiem jaki chce mi zaproponować czyli 1.4 diesel. D4D bez turbo 90 KM. Wyposażenie - wersja Active (czyli teoretycznie 62 tys pln brutto) które "przerobi" mi na 50 tys brutto. Auto z zewnątrz miażdży, wewnątrz jest również ładnie. Skoda. Propozycja tylko jedna - stara Fabia. Nowa będzie dostępna dopiero około lutego 2015. Stara Fabia jest nudna a wyposażając ją tak jak Yarisa otrzymujemy rachunek około 53 tys (przy dieslu 1,6 75 KM z turbo). Chyba, że wezmę benzynę 1,4 80 KM z LPG to wtedy mamy rachunek około 48 tys. I 2 tys do wydania np. na alusy lub tempomat. Bo wyposażenie próbowałem dać takie samo. Dla firm mają szalony upust 1,5% Kia. Tam spędziłem mało czasu. Sprzedawca powiedział że Kia nie produkuje aut ciężarowych i jest na 100% pewien że nie występują już auta "z kratką" (czyli przestrzenią ładunkową zamiast tylnej kanapy). Powiedziałem mu że moim zdaniem się myli gdyż w Toyocie takie auta mają Więc czeka mnie odwiedzenie innego salonu Kia gdzie znajdę bardziej kompetentnego pracownika. Kia podobała mi się głównie dlatego że oferuje super-bogate wyposażenie za niską cenę. W tej marce upatruję się rywala dla Yarisa jeśli dadzą rozsądny rabat. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szopu Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2014 No i gitara Wdzięczny resorak i przyjemny w jeździe tak jak już pisałem. Zdaj potem zdanko jak się sprawuje na firmie. :bag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi