jokereq Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 (edytowane) Witam Po nocy gdzie szalała burza i nie opodal uderzył piorun okazało sie że w moim bmw po przekręceniu kluczyka pojawiają sie tylko dwie kontrolki reszta zdechła zero reakcji oczywiście auto kreci nie odpala I raczej nie jest to wina akumulatora bo ładowałem poprzez kable i ta sama sytuacja ( szybkie rozladowanie akumulatora ) Działa np radio a climatronic wogole sie nie włącza Jakieś sugestie?... Edytowane 14 Sierpnia 2014 przez jokereq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Wy*****o korki. A przy okazji powitalnia jest trochę wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgibniew Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Kamcio widzę, że jesteś cięty na takich. Dobrze, że mnie tak na początku nie potraktowałeś. Wracając do tematu to napisz coś więcej o aucie np. silnik itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Zgibniew tu już nie chodzi o nic, ale ludzie się rejestrują szukają gotowej porady i później tylko kolejne nic nie wnoszące na forum konto. Choćby zadał normalne pytanie, a to mi wygląda na pytanie Bimmer'a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jokereq Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Zgibniew tu już nie chodzi o nic, ale ludzie się rejestrują szukają gotowej porady i później tylko kolejne nic nie wnoszące na forum konto. Choćby zadał normalne pytanie, a to mi wygląda na pytanie Bimmer'a Tak masz racje szukam "gotowej porady" i jak bede miał czas to najpierw zajrzę do powitalni gdzie serdecznie Cie powitam . Przepraszam także za pytanie "nienormalne" ale starałem sie jak mogłem . Czy też jest jakiś oddzielny dział : "Jak zadać normalne pytanie " ? i " Jak nie zostac bimmerem"? Także złośliwości na bok i jak nie możesz pomoc to dziekuje i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jokereq Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 e46 318d 2002r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrii Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Czasami trzeba odrobinę wysiłku jeśli nam zależy na czyjejś pomocy. W dzisiejszych czasach za darmo to można tylko dostać wpier. .. albo zoltaczke w szpitalu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 pomijając poprawne wypowiedzi kolegów wyżej co Ci można doradzić? ... poproś kogoś o diagnostyke, odczytaj błędy z wszystkich modułów i dopiero będzie jakiś punkt zaczepienia... nie dziw się że niektórzy nerwowo reagują, jest wiele takich osób które rejestrują się, zadają pytanie a potem mają w dupie forum, a to jest forum klubowe które zrzesza miłośników marki którzy nie tylko zadają pytania... dalej nie chce mi się pisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szopu Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Andrii w dzisiejszych czasach to nawet o wpi..... ciężko. Jakie kontrolki się palą? Mierzyłeś napięcie na aku skoro ucieka gdzieś na lewo? Bezpieczniki sprawdzone? Najkrótszy i najlepszy sposób - hol, warsztat i komp, chyba że sam masz w posiadaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jokereq Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Nie można połaczyć sie komp podobno ze przez licznik który nie reaguje ( oprócz tych 2 kontrolek) najpierw wymiana na inny i hol warsztat komp jak Kinqpin napisałeś . Tylko zaprowadzam auto dopiero w poniedz a tutaj chciałem sie dowiedzieć czy moze kogos spotkał podobny problem... Bezpieczniki sprawdzone wszystko ok, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrii Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Co ma licznik do podłączania? To jeden z modułów. Chyba że ecu jest upalone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponury Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Fizyka, ładunek elektryczny o takim natężeniu i napięciu jaki generuje piorun wytwarza fale elektromagnetyczną. Fala ta jest w stanie uszkodzić urządzenia elektoniczno-elektryczne w okolicy. Jedna z opcji to uszkodziło Ci mikroprocesory w sterowniku auta, wyjście jest jedno podpiąć dobry komputer i zobaczyć czy odpali, skoro nie da się podpiąć pod kompa. Kiedyś w blok naprzeciwko uderzył piorun, mój komputer był wyłączony od sieci fizycznie, okazało się że uszkodzeniu uległa klawiatura która leżała na biurku. Więc wszystko jest możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Steven92 Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Niedawno po sporym deszczu i odpaleniu samochodu komputer przeszedł mi w tryb awaryjny tj. świeciły się wszystkie kontrolki w kolorze żółtym, dodatkowo falowały mi obroty i szarpało całym samochodem...po odłączeniu akumulatora i przetarciu wszystkich styków problem ustał. U mnie było to problemem, może u Ciebie też problem leży w samym zasilaniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrisELdi Opublikowano 15 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 Heya Jeżeli naprawdę uderzył w twój samochód to możesz się spodziewać poważnych uszkodzeń w elektronice... Ale tak jak koledzy radzą wystarczy rozpocząć od początku od zasilania czy każdy moduł otrzymuje zasilanie sprawdzać pod maską i wschowsku czy masz sprawne bezpieczniki i czyste złącza i przede wszystkim szukać możliwości podłączenia się pod komputer. ale bez sprawnego zasilania poszczególnych modułów nie wiele to ci da. ładunek magnetyczny występujący w takich przypadkach może nie tylko uszkodzić urządzenie ale "wykasować" pamięć lub wprowadzić błędy w nadal pracującym urządzeniu... poz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5oul Opublikowano 15 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 Jeżeli naprawdę uderzył w twój samochód to możesz się spodziewać poważnych uszkodzeń w elektronice... Nie bardzo wiem na jakiej podstawie taki wniosek wysnułeś. Przez połowę mojej edukacji mądrzejsi ode mnie uczyli mnie, że klatka Faradaya (a taką jest nadwozie samochodu) chroni przed tego typu usterkami. Oczywiście chłopaki z TG już to sprawdzili i o to przykład:[video=youtube;ve6XGKZxYxA] Ciekaw jestem co by się stało z wyłączonym samochodem gdyby trafiony został impulsem elektromagnetycznym takim jak po wybuchu "atomówki". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgibniew Opublikowano 16 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 Ciekaw jestem co by się stało z wyłączonym samochodem gdyby trafiony został impulsem elektromagnetycznym takim jak po wybuchu "atomówki". Już niedługo "przyjaciele" sowieci poczęstują nas atomem to się przekonamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5oul Opublikowano 16 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 Już niedługo "przyjaciele" sowieci poczęstują nas atomem to się przekonamy. Wolałbym jednak się nie przekonywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgibniew Opublikowano 16 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 Ciekaw jestem co by się stało z wyłączonym samochodem gdyby trafiony został impulsem elektromagnetycznym takim jak po wybuchu "atomówki". Poza tym jak mogłeś o tym nie wiedzieć??? 1'10'' [video=youtube;aSxScp7zUpY] :4: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi