przemal Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Podczas jazdy na autostradzie przy 200km/h nagle wywaliło chmurę dymu z wydechu, i auto zaczęło nie równo pracować ( trzęsie silnikiem, tak jakby była zbyt mała dawka wtrysku ). Auto dymi na siwo, w płynie nie ma oleju ani odwrotnie. Po podpięciu pod kompa wywaliło taki błąd: ,, kontroler płynności jazdy, zbyt niska korekta dawki paliwa '' Od czego zaczynać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errtu Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Witam Z tego co wiem masz filt czastek stalych to powinno blokowac wypuszczanie czarnych chmur i innych chyba ze sie zapcha jak masz kompa i specjalny program to mozesz przeprowadzic oczyszczanie tego filtra, moze cos pomoze, Ja osobiscie mam e39 530d i mialem problem z swojim silnikiem mianowicie podczas przyspieszania szarpalo go tnz nie szedl do konca jak by sie zacinal - okazal sie czujnik w pompie sterujacej tej co daje do 1200 barow na wtryski. Jak by kopcilo na czarno to mozliwe ze ci wtrysk sie konczy i szarpie, na siwo - jak rozumiem bialo to przepala ci wode mozesz sprawdzic czy nie ubywa ci w zbiorniku wody, na niebiesko olej. Jak bys mial chlodzenie woda turbiny to tez by mogl to byc slaby punkt ale chyba w twojim jak i mojim dizlu tego nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Daj błąd z INPA, a dwa, że nie ma tam DPF. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemal Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Tak jest, DPF jeszcze nie występował w 2003r. To nie moje auto, ale jednak stało się to co najgorsze. Po zdjęciu głowicy okazało się że jest wypalona dziura na 2 i 6 cylindrze w tłoku, i ogólnie zrobił się przy tym niezły bałagan z resztą silnika, głowica, turbina... Prawdopodobnie pękła membrana odmy, i wtłoczyła do silnika olej... Ale już jest drugi silnik, goły bez osprzętu, lada dzień będzie w aucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi