Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Zmiana radia Busisnes na radio z duzym wyswietlaczem E46

fbj3

Rekomendowane odpowiedzi

Siema ja mialem radio biznes czyli tylko na CD i nie bawilem sie w zmiane na orginalna Navi bo tam jest za duzo rzeczy do zmieniania gdzies jak wpiszesz na google to sie dowiesz ile rzeczy musisz zmienic by miec orginalna navi ja za to kupilem sobie radio z Androidem i wgralem Tomtoma navigacje choc jakas juz byla wgrana i kilka innych rzeczy panel od klimatyzacji - przelozylem ponizej co prawda powinienem wymienic jeszcze platik od popielniczki by to wszytko gralo ale nie jest zle tak zostawiam jak jest .. http://www.maxbimmer.pl/f29/%5Berrtu%5D-bmw-e46-2-330ci-cabrio-25027/index7.html to mozesz zobaczyc jak wyglada a na pierwszej stronie jak wygladalo wczesniej pozdrawiam.

Edytowane przez Errtu

Mam pytanie czy jest mozliwa zamiana radia z malej navi na ta z duzym wysiwtlaczem

i jak wyglada to ze wzgledu na regulacje klimy u mnie jest zwykla klima a nie klimatronik

Ja powiem tak: Zmień sobie a zobaczysz ile to jest pracy i wysiłku. Zarezerwuj sobie tydzień czasu, kup wszystkie części a na koniec opisz jak Ci poszło :)

Dwa razy takie coś robiłem i dziś musiałby ktoś mi słono zapłacić żeby się tego podjąć jeszcze raz.

Edytowane przez 5oul

Czyli udało się z tym wyborem funkcji? Jeśli mogę wiedzieć co było problemem?

problemem były zegary LOW czyli KMB, navi z nim nie współpracuje, musi być IKE (z obc HIGH), na razie wożę drugi licznik schowany w bagażniku ;) ten od Ciebie :) (ps. nie udało mi się nic wymyśleć w naszym temacie) i teraz szukam jakiegoś innego na wymianę.

choć dalej nie mogę zmienić np z temp. C na F czy km na mile... ale olać to, mam wszystko ustawione jak trzeba i mam godzine, date i działa obc...

dopiero dzisiaj podłączyłem sygnał rędkości z asc bo mapa była zawieszona i wskazywała cały czas tą samą pozycje, ale teraz już wszystko działa jak należy i powiem tak samo jak Ty, gdybym miał to robić dla kogoś to tylko za naprawdę dobrą kase

problemem były zegary LOW czyli KMB, navi z nim nie współpracuje, musi być IKE (z obc HIGH),

Czemu od razu ja na to nie wpadłem... Wiesz, że jak pisałem wczoraj tego posta to miałem zapytać czy podłączyłeś navi do licznika? Okazuje się, że blisko byłem :)

ps. nie udało mi się nic wymyśleć w naszym temacie) i teraz szukam jakiegoś innego na wymianę
A który dokładnie potrzebujesz? Jak chcesz to z dwóch zrobię jeden dobry to nie problem a jeszcze jakieś dwa czy trzy liczniki mam w domu :)
na razie wożę drugi licznik schowany w bagażniku ten od Ciebie
taaa, pytanie na którym przebieg rośnie ;) Temp i km zmienia się za pomocą przycisków na liczniku. W e46 nastawiasz powiedzmy temp zewnętrzną i prawym przyciskiem na zegarach zmieniasz z F na C. W e39 też tak powinno być. Pytanie tylko jak to ogarniesz na tym liczniku z bagażnika jak tam nie ma wyświetlacza :D Edytowane przez 5oul