Szopu Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 (edytowane) Witajcie pany. Chciałem pytać na chatboxie ale nie mogę tam wysłać kompletnie nic... nie wiem o co chodzi - mniejsza. Mam parę części do Audi A3 8l 2001 rok 1.9 TDI i opchnęła mi się podsuftika... facet mieszka 400 km ode mnie więc nagminnie prosi aby wysłać ją pocztą. Wgl ktoś wysyłał bądź idzie wysłać bo mogą być komplikacje odnośnie wymiarów? Z zapakowaniem też mam problem... :bag: tylko dlatego że chce aby facet dostał taki towar jaki kupił a nie powyginany przez tych ekspertów z transportu. A druga sprawa dotyczy dupowozu. Na początku czerwca kupiłem toledziaka jedynkę gazianego - dupowóz do szkoły/pracy itp. Mam go dwa miesiące, na umowach ceny zaniżone jak to w przypadku takich 'starszych modeli' i cena jest niższa niż tysiąc złoty. Jest przerejestrowany i OC na członka rodziny. Sprzedać poniżej pół roku wiąże się potem z jakimiś rozliczeniami, no i tutaj pytanko jak to wszystko leci: Samochody z umów poniżej tysiąca złotych wartości nie odprowadza się podatku? Po sprzedaniu samochodu i zgłoszeniu do komunikacji i ubezpieczalni mogą nałożyć jakiejś składki/kary albo inne duperele? Nie jestem biegły w takich sprawach tu też taka forma pytań. pytanie_bmw Edytowane 6 Sierpnia 2014 przez Szopu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pirooz Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Co do tego pierwszego - albo paczka kurierska z zastrzeżeniem "uwaga! szkło!" aczkolwiek z doświadczenia wiem że to za dużo nie daje. Albo na paletę i zabezpieczyć. Palet nie wrzucają jedna na drugą tylko grzecznie stoją obok siebie na pace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szopu Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Podsufitka lekka i łatwo gięta - gdzieś zadrze czy coś w tym największy problem... Myślałem aby włożyć pomiędzy ją dwa plastry steropianu i obwinąć folią.kuog Bo innego pomysłu nie mogę wymyślić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 tylko że paleta 160zł!!!!!!!!!!! jeśli masz jakąś podsufie czarną to spoko ale jak zwykła i gość chce aby wysłać to ja bym się na niego wylał i wolał sprzedać w okolicy i poczekać troche na kupca niż się przejmować!!!!!! a toledziaka to jak do 1000zł to spokojnie nie musisz nawet iść do skarbówki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szopu Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Czyli jak go opcham ponownie poniżej patyka to nic nie będę musiał bulić po komunikacjach i ubezpieczalniach? A co do podsufitki to powiadacie pany aby jej nie wysyłać bo może cała nie dojechać... :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 no co do podsufitki to wolał bym nie wysyać .... a co do auta to sprzedać musisz jeśli nieminęło pół roku to za tą samą kwote lub mniejszą.......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szopu Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 No tak, też bym wolał nie ryzykować... zobaczymy jak się z gościem dogadam. Tylko chodzi o to że chce go opchać przed minięciem tego pół roku za kwotę mniejszą niż tysiąc -... nasłuchałem się że można potem bulić jakiejś składki podatki i inne syfy po urzędach. Dlatego też pytam czy to tyczy się też takich padlin gdzie na umowie jest wpisana mała cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 jeśli sprzedajesz auto za tą samą kwote lub niższą to nic nie musisz płacić ale jak sprzedaż na umowie że cena bedzie wyższa to mogą się doczepić.. i zapłacisz wzbogacenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szopu Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Nawet jeśli nie minęło te felerne pół roku od kupienia go w moje ręce i przerejestrowania na mnie + OC? Jeżeli tak to wszystko okey.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 tak tylko musisz mieć dać nowemu nabywcy umowe kupna sprzedaży ,twoją z poprzednim właścicielem .............. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szopu Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 (edytowane) Wielkie dzięki pirooz, dyziu! Przydatne info w prostym przekazaniu na mój heban. :bag: Temat do zamknięcia. Edytowane 6 Sierpnia 2014 przez Szopu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi