Zgibniew Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Witam, w drodze na wakacje wyświetlił i się błąd jak w temacie. Zatrzymałem się tablet w dłoń i jak się dowiedziałem czego dotyczy ruszyłem dalej. Po ponownym odpaleniu nie było po tym komunikacie śladu. Wracając z wakacji, to chyba była autostrada A6, "bardzo długie schody" znowu się wyświetlił. Zniknął dopiero po przerwie na siku po ponownym odpaleniu auta. Dodam, że byłem wyjątkowo załadowany, bagażnik po sam dach (w lusterku nic nie widziałem), z tyłu żona z dzieckiem, z przodu ja, a na fotelu pasażera też bagaże i różne takie. Dodatkowo targałem na dachu box i dwa rowery. Mogło to być spowodowane przeładowaniem? Bo pompka pompuje zawieszenie, poduchy nie siadły, a wszystko wygląda na sprawne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Podejrzewam, że miałeś za dużo ładunku i Nivo miało problem z dopompowaniem i samopoziomowaniem, a teraz jak jest już dobrze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgibniew Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Na razie wszystko ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Zapewne jak wyżej przeciążyłeś ładowność i poduszki nie mogły się do końca nabić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Jest to błąd samo poziomowania się auta, jak wyżej koledzy napisali, to efekt przeciążenia auta. Ale skoro teraz działa normalnie i nie wywala błędu to na Twoim miejscu odpóściłbym grzebanie przy aucie i szukania dziury w całym. A propos, na przyszłość mniej ładunku i będzie bmw_1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2014 też mam nivo, jeżdżę autem jakieś 3 miesiące i przez ten czas jakieś 2-3 razy zapaliła się kontrolka od nivo, bez jakiegoś dużego obciążenia, w sterowniku nivo brak błędów... po zgaszeniu i odpaleniu kontrolka już nie świeciła, być może auto jakoś krzywo stało lub czujniki poziomu podały błędne dane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgibniew Opublikowano 9 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 Odgrzewam swojego kotleta. Podobna sytuacja, wakacje, obciążenie, ale tym razem pompka w ogóle nie pompuje. Auto trochę siadło (ciekawe jak będzie wyglądać gdy się spakuję w drogę powrotną), komunikat nie gaśnie, może ktoś wie jak to sprawdzić, czy podłączyć pompkę na krótko celem sprawdzenia czy ona winna czy coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgibniew Opublikowano 11 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2016 [ATTACH=CONFIG]41357[/ATTACH] No to wracam z wakacji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucius Opublikowano 11 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2016 Lowrider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pidey Opublikowano 12 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2016 No to ładna kosiarka :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgibniew Opublikowano 12 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2016 Dojechałem bez najmniejszego problemu na szczęście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pidey Opublikowano 30 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2016 bmw_3:party::4:kuog :spam: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marvin_1986 Opublikowano 15 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 Cześć, Sprawdź czunik na prawym tylnym wahaczu. Miałem podobną sytuację i wystarczyło poprawić połączenie wtyczki czujnika z samym czujnikiem. Można też popsikać płynem do baniek mydlanych po przewodach powietrznych, łączeniach itp. pod kątem ewentualnych nieszczelności. NIVO jest bardzo proste w budowie i w zasadzie nie ma tam co się zepsuć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi